Kriisiajal sündinud Global Virtual Solutions'i konsortsiumi eestvedaja ja Royal Experience'i tegevjuht Lehari Kaustel on mees, kelle tööle koroonapandeemia kriipsu täielikult peale tõmbas. Kaustel kogus end kiiresti ja pööras selle rahvusvahelise mõõtmega väljakutse enda, Eesti ja kogu maailma kasuks.

Täna soovivad tema teeneid kasutada paljud maailma suurimad organisatsioonid ja ettevõtted. Kõike seda teeb ta oma naise toel ja viie lapse kõrvalt. "Mind motiveerib see, kui saab teha midagi, mis muudab maailma paremaks ja toob inimestele või klientidele kasu,” ütleb tegus mees ise.


Vaid mõned päevad peale eriolukorra väljakuulutamist aitas Kaustel kõikide Eesti koolilaste vanematel koguneda rekordsuurusega online konverentsile, et saada abi ja juhendamist koduõppe korraldamiseks. Kokku oli osalejaid 30 000.

Eriolukorra esimestel nädalatel kaasas Kaustel kinoteatri ja aitas virtuaallahenduse abil koguda Toidupanga jaoks ühe õhtuga rekordilised 43 000 eurot.

Eriolukorra lõppedes kutsus Kaustel virtuaalselt kokku koorilauljad üle Eesti ja täitis laulukaare tuhandete iPadide ja virtuaal-lauljatega, kes reaalajas ETV eetris Aarne Saluveeri käe all koos Ivo Linnaga laulsid.

20. augustil ühendas Kaustel vaatemänguliseks tervikuks meie taasiseseisvumise sümbolid - lauluväljakul toimuva Ruja kontserdi koos esmakordselt Teletorni tipust lastava ilutulestikuga.

Kriisiajal kutsus ta oma innovaatilise kontseptsiooniga Eestis ellu hulgaliselt maailmatasemel tippkohtumisi ja suurüritusi. Näiteks toimus tema juhtimisel Tallinna Saku Suurhalli püstitatud Euroopa suurimas virtuaalstuudios Globaalne Jõuluvanade Kongress. Meltwater’i andmetel on kampaania sõnum jõudnud praeguseks 322 miljoni inimeseni üle maailma.

Aasta lõpetuseks aitab Kaustel maailma hinnatuimal heategevusorganisatsioonil UNICEF koguda toetust koroonakriisis tähelepanuta jäänud lastele. Lisaks lööb Kaustel kaasa Tartu Maarja kiriku taastamisel ning on koos NATO sõduritega vedanud annetuste kogumist kirikutorni püstisaamiseks.

"Jõulud on heategude aeg. Meie kõikide tööde ja tegemiste kõrvale peaks alati jääma ruumi ka heategevuseks. Tore, et saime inimestele üle kogu maailma pisut jõulumeeleolu tuua," ütleb Kaustel.

Vaata Globaalse Jõuluvanade Kongressi kokkuvõtvat klippi!