Osa piiranguid oli juba rakendatud, muu hulgas maskikandmiskohustus. Mis ikkagi läks valesti, et Harjumaal ja Tallinnas on olukord kehv? Lutsar sõnab, et kogu aeg ei peagi süüdlast otsima. "Viirus lihtsalt levib. Mõtlesime, et saame ära hoida. Inimesed on käitunud mõistlikult, aga viirusel on omad trikid, kuidas levida. Vaatame või hooldekodusid, uskumatu kiirusega läheb laiali."

Kui oleksime jätkanud samas vaimus ehk uute piiranguteta, siis oleks teadusnõukoja hinnangul asi käest ära läinud. Lutsar tõi esile, et igal nädalal on mõnel päeval sadakond nakatunut enam kui nädal varem. Ta pakub, et sel nädalal võib ühel päeval see arv ulatuda 800-ni. 1000 nakatunu lisandumiseni päevas oleksime tema hinnangul jõudnud kahe-kolme nädalaga.

Arutati ka võimalust, et kehtestada üle-eestilised piirangud, aga sellel ei nähtud siiski praegusel ajal mõtet. "Vaatame, kuidas olukord läheb," ei välista Lutsar neid siiski edaspidi. Ta tõi näiteks, et Saaremaal on nakatunute arv praegu väike ja saarlased on kevadel niigi kannatanud. Pole vaja koormata neid uute piirangutega.

Video lõpus jagab Lutsar ka soovitusi, kuidas oleks tänavu mõistlik jõulupühi tähistada.