Presidendilt said teiste hulgas armu Trumpi endine kampaaniameeskonna liige George Papadopoulos ja advokaat Alex van der Zwaan, vahendab BBC News.

Mõlemad istusid lühikest aega vangis.

Papadopoulos tunnistas end 2017. aastal süüdi FBI-le valetamises kohtumiste aja kohta Venemaa teenistuses olnud vahemeestega enne 2016. aasta presidendivalimisi. Ta oli esimene Trumpi endine abi, kes eriprokurör Robert Muelleri Venemaa-juurdluse tulemusena vahistati.

Papadopoulos valetas, et kohtus Venemaaga sidemeid omanud kahe isikuga enne, kui hakkas Trumpi kampaaniaga koostööd tegema, aga tegelikkuses kohtus ta nendega pärast kampaaniameeskonnaga ühinemist.

Van der Zwaan tunnistas samuti valeütluste andmist Muelleri juurdluse käigus.

Trump nimetas Muelleri juurdlust korduvalt pettuseks.

„Tänane armuandmine aitab heastada selle halva, mida Muelleri meeskond põhjustas nii paljudele inimestele,” öeldakse Valge Maja avalduses.

Armu anti ka endistele vabariiklastest kongresmenidele Chris Collinsile ja Duncan Hunterile. Collins tunnistas end süüdi siseinfo kasutamises ja Hunter mõisteti süüdi kampaaniaraha väärkasutamises.

Armu said ka kuus aastat tagasi 14 iraaklase tapmises süüdi mõistetud firma Blackwater endised turvamehed Nicholas Slatten, Paul Slough, Evan Liberty ja Dustin Heard.