Veeteede ameti kommunikatsioonijuht Madle Mereste ütles, et päästetööd Reeda madalikult lahti tõmbamiseks toimusid täna ning lõppesid umbes kella 14 paiku. Laev on hetkel Vormsil Sviby sadamas.

"Praegu kogutakse laevaõnnetuse kohta asitõendeid ja informatsiooni ning seejärel otsustatakse, milline asutus asub õnnetust uurima - kas ohutusjuurdluskeskus või veeteede amet," lisas Mereste.

Esialgsetel andmetel tingis Reeda järsu kursilt kõrvale kaldumise ja madalikule sõitmise rooliseadme rike.

Reisijad evakueeriti nöörredeliga

Eile kella 17.15 ajal teatati merevalvekeskusele, et Sviby ja Rohuküla vahel sõitev parvlaev Reet on Vormsi lähedal madalikule sõitnud. Laeval viibis 21 reisijat ja viis meeskonnaliiget. Keegi kannatada ei saanud ning laev ei lekkinud.

PPA merevalvekeskuse juht Aleksandr Lind ütles eile Delfile, et vabatahtlikud jõudsid sündmuskohale eile kella 19.30 ajal ning alustasid inimeste evakueerimisega Vormsile. Kella 21 ajaks olid kõik reisijad parvlaevalt evakueeritud.

Reisijatel tuli Reeda pardalt vabatahtlike paati ronida mööda umbes pooleteise meetri pikkust nöörredelit, kirjutas täna Maaleht. Vabatahtlikud tegid Reedalt sadamasse kaks reisi, ühe reisiga toodi ära 10 ja teisega 11 inimest.