Mõistagi seab koroona paljudele koolidele ja lasteaedadele sel aastal hulganisti piiranguid. Tavapärase heategevusliku kohviku, õnneloosi või kontserdiga on raske annetusi koguda. Küll aga on ka sel aastal mõned lasteaiad loomingulised olnud ja piirangutest sõltumata heateo teele pannud.

Väikesed meisterdajad

Saue Midrimaa lasteaia Oravakeste rühm osales sel aastal projektis nii, et vanemad tegid Minu Unistuste Päevale rahalise annetuse annetamistalgute ajal ja lapsed meisterdasid ise heade soovidega kaardid, mis rändasid Tallinna Lastehaigla onkoloogia osakonda väikestele patsientidele rõõmu tooma.

Õpetaja Mailis Lumi kirjutab: "Selleks, et õppida nägema, tundma ja toetama, tahtsime anda oma lastele teadmise ja kogemuse - ka sina võid muuta kellegi päeva rõõmsamaks. Ja selleks, et heategu saaks suurem, otsustasime kaasata ka vanemaid. Meie väikesed meisterdajad alles õpivad kirjutama ja sestap andsid nad kaarte tehes oma parima. Aga kõik, mis on kaardil, on sinna kirjutatud sooja südame ja suurte soovidega - head paranemist teile! Soovime, et peagi saaksite olla kodus ning kui mitte sellel aastal, siis järgmise aasta jõulud saaksite kindlasti veeta kodus koos perega.

Andmisrõõm

Tallinna Lotte Lasteaias töötab vahva õpetaja Eeva Savolainen, kellega on Minu Unistuste Päeval juba pikaajaline ja eriline sõprus. Just tema oli see päkapikk, kes idee oma rühmas ja juhtkonnas laiemalt välja käis.

Lasteaia õppealajuhataja Kristiina Kons räägib: "Kogusime meie mudilaste endi pakitud kingitusi haiglas viibivatele lastele. Raskelt haigetel ja krooniliste haigustega lastel on haiglapäevad väga pikad ja üksluised. Eriti praegu, kui pandeemia tõttu on külastamine keelatud. Meil oli suur rõõm saata haiglasse jõulukingitusi ning pühaderõõmu. Sellega näitasime lastele üheskoos eeskuju. Õpetasime neid märkama ja hoolima ning hindama andmisrõõmu. Jõuluaeg on ju sõbralikkuse, heade mõtete ja kinkimise aeg. Lapsed kirjutasid kaasa ka head soovid, et saata veel rohkem positiivset energiat kõigi südametesse."

Minu Unistuste Päeva kommunikatsioonijuht Ave Pilt räägib: "Möödunud aastal osales "Heategu lapselt lapsele" kampaanias tervelt 18 kooli ja lasteaeda üle Eesti ning kogusime annetustena pea 6000 eurot. Meie jaoks on oluline siinjuures just laste tahe head teha. Ka väike annetus võib olla südames suur! Seepärast oleme tänulikud iga panuse eest."

“Heategu lapselt lapsele” eesmärgiks on koguda annetusi heategevusfondile Minu Unistuste Päev, et viia ellu raskelt või krooniliselt haigete laste unistusi ning pakkuda seeläbi lastele ning nende lähedastele positiivseid elamusi, enesekindlust ja hingejõudu raskustega toimetulekuks. Näitame üheskoos eeskuju, aitame koos abivajajaid ning loome sellega parema ja tervema Eesti!

Lihtsaim viis Minu Unistuste Päeva toetamiseks on rahaline annetus.

Anneta läbi Ma armastan aidata keskkonna siin.

Anneta veebis:

Maksesaaja: SA Heategevusfond Minu Unistuste Päev
EE082200221059721449 (Swedbank)
EE101010220197114226 (SEB)
EE931700017003582453 (Luminor)
EE767700771001366205 (LHV)

900 0505 – annetad 5 eurot
900 0510 – annetad 10 eurot
900 0525 – annetad 25 eurot

Jaga
Kommentaarid