Ta räägib Delfile, et haridusvaldkonna küsimusi arutab valitsus veel sel aastal. Ta mõistab, et kõik ootavad selgust, mis saab ikkagi jaanuaris. "Meie eesmärk pole õppetegevust piirata," toonitab ta ja viitab, et sügishooajal õnnestus 3,5 kuud koolid lahti hoida, ent paraku on koroonanäitajad märkimisväärselt kasvanud.

"Väga loodan, et jaanuaris saame põhiosas naasta kontaktõppele," lausub ta ja rõhub, et edasised arengud sõltuvad palju meie enda valikutest jõuluperioodil ja aastavahetuse ajal.

Terviseameti pressikonverentsil oli täna ka juttu, et olukord on hetkel stabiliseerunud. Piirangud on aidanud? Kiik märgib, et peamine kasutegur on inimeste enda käitumine. "Väga hea on näha, et Eesti inimesed on juhistest kinni pidanud. Valdav osa inimesi mõistab, et see (puhangu kontrolli alla saamine - toim) on meie kõigi ühistes kätes, seda ei saa teha seaduse jõuga. Saame seda ise teha mõistlikult käitudes."

Valitsus otsustas eelmisel nädalal, et kuni 31. detsembrini on suletud üldhariduskoolide, kutseõppeasutuste ja rakenduskõrgkoolide ning ülikoolide õppehooned. Erandjuhul tohib kooli otsusel viia läbi distantsõpet.