Härma ütleb Delfile, et liigume kasvutrendis, aga lisandub natuke vähem haigusjuhte kui möödunud nädalal. "Stabiliseerumine toimub. Kiirelt kasvutrendilt liigume aeglasele kasvutrendile ja siis jääme samale tasemele," kirjeldab ta võimalikku stsenaariumi.

Stabiliseerumise järel on lootust, et järgneb langustrend. Millal võiks see juhtuda? Härma kirjeldab, et kokkuvõttes võib langustrendi märke näha jaanuari lõpus.

Positiivse stsenaariumi puhul on arvestatud sedagi, et jõulupühad ja aastavahetus ootamatuid uusi koldeid ei too. Härma manitseb, et tasub kuulata soovitusi, mida tervishoiutöötajad jagavad. "Loodame üksteise peale, katsume koos haiguse kontrolli alla saada."

Eestis on endiselt väga suur positiivsete proovide osakaal - näiteks täna koguni 10% (5903 proovi, neist 590 positiivsed). Härma ütleb, et analüüsimismahud on meil stabiilsed, aga üldiselt käibki proovi andmas palju neid, kel selged sümptomid. "Iga teine sümptomitega inimene on COVID-positiivne," viitab ta, et sümptomeid tuleb tõsiselt võtta.

Ta toonitab, et haigestumisrisk on igaühel ja kõikjal. Praegu ei selgu umbes 40% nakatunute puhul, kust nad viiruse said.