„Et pandeemia lõpetada, on meil vaja, et kuni 70% rahvastikku saaks vaktsineeritud. See on tohutu ülesanne, suur ülesanne. Seega hakakem vaktsineerima võimalikult kiiresti 27-kesi koos, alustades samal päeval,” ütles von der Leyen Euroopa Parlamendi ees, vahendab AFP.

Euroopa ravimiamet (EMA) tõi oma esialgu 29. detsembrile plaanitud koosoleku ettepoole, 21. detsembrile. Sellel arutatakse Pfizeri/BioNTechi vaktsiini kasutamise tingimisi heaks kiitmist.

Von der Leyen rõhutas, et Pfizeri/BioNTechi vaktsiin on vaid üks kuuest potentsiaalsest vaktsiinist, mille saamiseks on Euroopa Liit lepingud sõlminud.

„Lõpuks, nädala jooksul, antakse esimesele vaktsiinile luba, nii et vaktsineerimisi saab kohe alustada, ja sellele järgneb rohkem uuel aastal,” ütles von der Leyen. „Kokku oleme ostnud küllaldaselt doose kõigi jaoks Euroopas. Nind COVAX-i kaudu suudame toetada oma naabreid ja partnereid üle maailma, nii et keegi ei jääks ilma.”

COVAX on maailma terviseorganisatsiooni (WHO), Euroopa Komisjoni ja Prantsusmaa algatus, millega efektiivseks ja ohutuks tunnistatud vaktsiinid tehakse kättesaadavaks kõigile riikidele, mitte ainult rikastele maadele.