Valitsus otsustas, et 3. jaanuarini on Ida-Virumaa lukus - suletud on meelelahutus- ja majutusasutused, spordihooned, keelatud on siseruumides peetavad üritused ning kinni on kõik toitlustusettevõtete müügi- ja teenindussaalid. Toidu kaasamüük ja kullerteenus on küll lubatud.

Just sellega püüavad Narva toitlustusettevõtjad karmide piirangute ajal pinnal püsida. Näiteks Bubliku kohvik pidaja rääkis naljatledes, et nad on end poeks ümber nimetanud, sest nad müüvad kaasa nii kohvi kui ka pirukaid. Ühest söögikohast saab osta aga hoopis õues ja maski kandes.

Samal ajal ei suhtuta kullerteenuse kasutamisse kõige optimistlikumalt. Antalya Kebab House'i omanik nentis, et Narva on kojuveo juurutamiseks liiga väike linn ja kulleritasu sööb restoranipidaja sissetulekust märkimisväärse osa ära.

Mitu toitlustusettevõtjat ei mõista, miks laienesid sama karmid piirangud tervele Ida-Virumaale, kui seal on piirkondi, kus ei ole viiruse levik nii hoogne. Näiteks Bubliku omanik tõi esile, et Narva nakatumisnäitajad on samasugused kui Tallinnas, kus pole pooltki nii rangeid meetmeid kehtestatud.