Hiljem tõmmati sinna lindid, et oleks veelgi selgem - jääle ei tohi ronida. "Viimastel tundidel oleme saanud pilte inimestest, peamiselt noortest, kes katsetavad jää vastupidavust Pae pargi järvel. Mulje, et jää on paks ja hästi kannab, on petlik. Arvestades järve sügavust, kujutab jää alla kukkumine otsest ohtu nii lastele kui ka täiskasvanutele. Seetõttu rõhutame, et jääle minek on rangelt keelatud," kommenteeris Lasnamäe linnaosavanem Vladimir Svet.

Päästeametist viidati Delfile, et säärased väljakutsed on viimasel ajal igapäevased. Pealinnas on eriti probleemne Haabersti piirkond, kus asuvad Väike-Õismäe tiik ja Harku järv. Väljakutseid tehakse näiteks ka Piritale.

Möödunud nädalavahetusel said päästjad üle Eesti kokku 20 väljakutset, mis olid seotud inimeste jääl viibimisega. Päästjad tuletavad meelde, et jääolud ei ole veel nii head, et rahumeeli veekogudel liikuda. Jää peab olema vähemalt kümme sentimeetrit paks, kuid talve alguses ei pruugi isegi selline jää olla turvaline.

Osa veekogudel on mõõtmised küll näidanud, et jää paksus küündib varsti nõutava kümne sentimeetrini, kuid arvestada tuleb sellega, et jääolud ei ole terve veekogu ulatuses ühesugused ja mõningates kohtades võib jää olla ikkagi ohtlikult õhuke.

Ilm on praegu muutliku ning sellest oleneb otseselt ka jääkatte tekkimine veekogudele. Inimest kannab "terve" jää, milles pole lõhesid või pragusid ning mis näeb välja ühtlane ja sile.

Jääolude kohta on olemas ka interaktiivne jääkaart, kus kajastuvad reaalselt mõõdetud ja kuupäevaliselt fikseeritud andmed jää paksuse kohta, mida päästjad on mõõtmas käinud.

Ilmateenistuse ilmaprognoosist nähtub, et lähiajal ilmselt palju külmemaks ei lähe. Nädala sees kerkib temperatuur päeval umbes 6 kraadini.

Kui märkate hädalist või vajate ise abi, siis tuleb esimesel võimalusel helistada hädaabinumbril 112, manitseb päästeamet.