"COVID-19 test, mille haigestunu lähikontaktne saab teha isolatsiooni kümnendal päeval, osutus negatiivseks. Kuna praegu võib nakatuda kõikjal, siis jätkan tööd üsna sarnases võtmes – võimalikult palju kaugtööd ja vähe kokkupuuteid väljaspool pereringi. Palun ka teid leida võimalusi, kuidas lähinädalatel vähendada kokkupuuteid teiste inimestega. Ainult nii saame üksteist kaitsta ja nakkuse leviku pidama,2 teatas Ratas.

"Viibida kümme päeva teistest eemal ei olnud lihtne, kuid igati tehtav. Üle veebi sai nii töiseid kohtumisi pidada, kui ka näiteks perega piparkooki küpsetada," rääkis Ratas läbielamistest sotsiaalmeedias.

Ratas ütles, et kavatseb oma kontaktideringi võimalikult küll võimalikult väiksena hoida, ent siiski ei kavatse ta puududa valitsuse istungitelt, Covid19 nõupidamistelt ega arutelult Covid19 teemal riigikogus tuleval teisipäeval. "Loomulikult tuleb ka nende puhul kasutusele võtta ettevaatusabinõud," ütles Ratas.

Ratas jäi isolatsiooni eelmisel reedel, kui sai keset Ida-Virumaa visiiti teada, et on paar päeva varem puutunud kokku koroonapositiivsega.