„Meile on detailselt teada, millised vahendid ja ressursid on täna paisatud välismaalt kodumaise vaktsiini diskrediteerimisele maailmas ja Venemaal,” ütles Venemaa kaitseministeeriumi ametlik esindaja, kindralmajor Igor Konašenkov, vahendab Interfax.

„Katsetuste edukas praktiline kogemus ja kõigil vaktsineeritutel alates Vene Föderatsiooni relvajõudude juhtkonnast kuni erinevate allüksuste sõjaväelasteni pärast Sputnik V-ga vaktsineerimist tekkinud immuunsus kujutab endast Venemaal loodud vaktsiini efektiivsuse ja ohutuse garantiid,” lisas Konašenkov.

„Sotsiaalmeedias ja välismaiste grantidega finantseeritavates venekeelsetes internetiressurssides valmistatakse ette psudoanalüütiliste uuringute ja tunnistajate valeütluste sarja Vene vaktsiini väidetava ohtlikkuse või üldise vaktsineerimisest loobumise kohta muu hulgas Vene Föderatsiooni relvajõududes,” jätkas Konašenkov. „Olema veendunud, et see informatsiooniline sabotaaž ei nõrgesta kuidagi Vene vaktsiinide efektiivsust. Ja juba kindlasti ei tugevda välismaa analoogide toimet.”

Konašenkov teatas, et Sputnik V-ga on juba vaktsineeritud üle 10 000 Vene sõjaväelase. Plaani järgi peaks selle aasta lõpuks vaktsineeritud saama umbes 100 000 sõjaväelast.