Nii Indrek Saar (SDE) kui ka Taavi Rõivas uurisid, miks pole valitsus piisavalt hästi ja kiiresti koroona levikule reageerinud. Saar uuris, kas Helme tunneb vastutust, et koroonaarvud on Eestis oluliselt kasvanud. Helme ütles, et tema võtab hea meelega vastutuse ning loodab, et riigikogu liikmed ja avalikkus kiidavad teda ka. Helme märkis, et Eesti on võrreldes muu maailmaga hästi hakkama saanud.

Sotsiaaldemokraadist Jevgeni Ossinovski tõi esile, et Ida-Virumaa nakatumisnäitaja on Euroopa suurimate hulgas. Lisaks uuris Ossinovski, miks kirikud jäävad lahti, aga koolid suletakse. Helme kinnitas korduvalt, et olukord pole käest ära ja peale kirikute jäävad mõningate piirangutega lahti ka jõusaalid, teatrid, kinod.

Andres Sutt (RE) luges ette ühe eestlanna kirja, kes abordivastastele riigi toetuse andmise tõttu hakkas Helsingisse korterit otsima. Martin Helme vastas, et teised erakonnad said ka katuseraha jagada. Ta viitas koalitsioonilepingule, mis seisab selle eest, et tehtaks võimalikult vähe aborte. Helme kõneles varasematest katuseraha jagamise juhtudest, tituleerides osa neist äärmusideoloogiliseks ja ebaseaduslikuks. "Abordivastane MTÜ teeb selgitustööd, et kellelgi pole inimõigust tappa väikest last," sõnas Helme.

Helme vastas teisele küsijale, et katuseraha jagamise võiks tema hinnangul lõpetada, aga riigikogu liikmed on soovinud raha jagada. "Kas see on mõistlik-praktiline? Igal aastal saavad kõik sõimata selle eest, aga jätkavad tegevust. Seega on riigikogu saadikud seisukohal, et häbi läheb üle, aga raha jääb alles."

Heidy Purga (RE) uuris, kas kultuurivaldkond on jäetud euroraha jagamisest välja, kuigi koroona laastas ka seda. Helme väitis, et see ei vasta tõele ning ta ei taha kultuuris näha hävingut ja nälga.

Keit Pentus-Rosimannus (RE) heitis Helmele ette, et valitsus ei kaasanud piisavalt teisi huvigruppe euroraha jagamisse. Helme ütles, et õiglase ülemineku fondi kaasati huvigruppe piisavalt, valitsus pidi raha panema Ida-Virumaa ülemineku konteksti, kliimamuutuse konteksti ja nii edasi. Ta lisas, et kõik plaanid peavad omavahel veel klappima, et raha saamiseks kvalifitseeruda.

Katri Raik (SDE) uuris, kuidas valitsus aitab koroonakriisis Ida-Virumaad. Helme loetles täna kehtestatud uued piiranguid, märkides, et ettevõtetele kompenseeritakse osa saamata jäänud tulu. "Samuti plaanime Ida-Virumaal panna sisuliselt kinni piiriületuse, et jääks ainult kaubavahetus. Lisaks jälgime rangemalt isolatsioonikohustuse täitmist ja 50% täituvust näiteks poodides," ütles Helme. Raik küsis ka õlitehase rajamise kohta ning Helme kinnitas, et plaan on jõus. "Tänasel valitsusel pole plaani, et lõpetame põlevkivi kaevandamise," märkis ta. Helme vastusest ei puudunud tavapäraseks saanud kriitika meedia suunal, mida ta üldsegi ei lugevat.

Martin Helme vastab küsimustele valitsuse rahajaotuse otsuste, tervisekriisi, Ida-Virumaa koroonameetmete, katuseraha ja selle kohta, kas koroonaviiruse tõrjumise teemal ollakse koosmeelel. Veel vastab Helme küsimustele turismimajanduse toetamise, välispoliitika, koroonaviiruse teise laine ajal ohjade käest laskmise, vaktsineerimise, viiruse leviku tõkestamise, valitsemise ja kriisihalduse kohta.

Arvo Aller vastab küsimusele kriisiabimeetmete kohta.

Raul Siem vastab küsimusele riiklike andmekogude turvalisuse kohta.