Kuigi see ei kutsu esile romantilisi mõtteid, suudab tehisintellektitehnoloogia ametniku sõnul kokku sobitada laiema valiku potentsiaalselt sobivaid inimesi ja teha seda targemalt, vahendab Japan Times.

Peaminister Yoshihide Suga valitsus kavatseb järgmisel rahandusaastal eraldada kaks miljardit jeeni (ligi 16 miljonit eurot), et toetada kohalikke võime, millel on olemas programmid elanike abistamiseks armastuse leidmisel, teatas ametnik.

Umbes pooled Jaapani 47 prefektuurist pakuvad inimeste kokkusobitamisteenuseid ja mõnedel on juba kasutusel ka tehisintellektisüsteemid, teatas valitsus.

Inimeste juhitud kokkusobitamisteenustes kasutatakse tihti standardiseeritud ankeete inimeste huvide ja hobide nimekirjade koostamiseks ja tehisintellektisüsteemid suudavad neid andmeid paremini analüüsida.

„Jaapani sündivus – oodatav laste arv naise kohta tema eluea jooksul – oli eelmisel aastal 1,36, mis on üks maailma madalamaid ja kaugel allpool rahvastiku taastootmise piiri.

Jaapani vananev elanikkond, mis on omakorda pika oodatava eluea tulemus, teeb poliitikutele palju peavalu, kui püütakse tagada, et kahanev tööjõud suudaks kasvavad sotsiaalkulutused kinni maksta.