Et välitingimustes pole vaja maske kanda ega rangelt 2+2 reeglist kinni pidada, on inimesed nähtavasti pandeemilise olukorra justkui unustanud. Parkimiskorraldaja kõneles Delfile, et sellist huvi vanalinna vastu pole ammu täheldanud.

Vanalinnas käinud Delfi piltniku sõnul oli vaatepilt šokeeriv. "Tuhanded inimesed üksteise otsas tunglemas," kirjeldas ta, kuidas tal suu selle peale lahti jäi.

Samal ajal on möödumas päev, mil löödi koroonaviiruse positiivsete proovide ööpäevarekord - 561 nakatunut. Haiglas viibib 239 nakatunut.

Kõlvart: väliüritustel võiks maskikandmine olla kohustuslik

Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart rääkis Delfi Erisaates, et tema hinnangul võiks väliüritustel olla koroonaviiruse leviku tõkestamist silmas pidades maskid kohustuslikud ja ta tänas tallinlasi, kes kannavad maske ka tänavapildis.

"Me jätkuvalt loodame, et välistingimustel võimalik jõulumeeleolu hoida, mõnedel väliüritustel osaleda. Väliüritustel maskikandmine peaks olema kohustuslik," märgib ta ja lisab, et tegelikult peaks iga inimene ka vabatahtlikult mõistma, et maskikandmine on praeguses situatsioonis vajalik.