Pensionipõlveni jõudmine võib paljudele näida pika teekonnana, kuid teie praegustest otsustest sõltub, milline saab olema tulevik. Täna astutud sammud annavad turvatunde, et vanaduspõlves on lihtsam eluga iseseisvalt hakkama saada. Kindlustatud tulevik tagab meelerahu.

Lisaks riiklikule pensionile ehk esimesele pensionisambale on kuni selle aasta lõpuni kohustuslik ka kogumispension ehk teine pensionisammas. 2021. aastast muutub teine sammas küll vabatahtlikuks, kuid enne kui otsustate, kas kogumisega jätkata või raha välja võtta, tasub nõu pidada ja teha põhjalikult kaalutletud otsus selle alusel, mis on teie jaoks kõige kasulikum.

Erinevad analüüsid väidavad, et riiklik pension hakkab tulevikus võimaldama vaid 25 kuni 30 protsenti viimasest palgast. Teise sambaga liitunute pensioni suurus saab olema ligikaudu 40 protsenti nende pensionieelsest kuupalgast. Tasub mõelda – kas see on piisav, et katta oma elamis- ja ravikulud ning elada seejuures muretult?

Kui see summa näib liiga väike, on võimalik liituda ka kolmanda pensionisambaga ehk investeerimisriskiga pensionikindlustusega. Tegemist on väga paindliku kogumislahendusega, mis võimaldab ise määrata ja muuta sissemaksete suurust ning sagedust. Soovi korral on võimalik raha kasutada juba enne pensionile jäämist. Nii on olemas rahaline puhver, mis aitab ootamatute olukordadega toime tulla. Lisaks muretumale tulevikule on kolmanda pensionisambaga võimalik raha koguda ka näiteks lapse jaoks või iseenda unistuste elluviimiseks. See on kasulik investeerimisvõimalus, sest riik tagastab selle sissemaksetelt igal aastal tulumaksu.

Uuest aastast kehtima hakkav pensionireform toob kaasa ka muudatusi kolmanda pensionisamba osas. Alates 1. jaanuarist 2021 on soodsama, 10-protsendilise tulumaksu määraga võimalik raha kasutusele võtta alles viis aastat enne pensioniiga. Liitudes kolmanda sambaga veel sel aastal, jäävad kehtima senised tingimused ja teil on võimalus kogutud raha soodsama tulumaksu määraga kasutusele võtta juba pärast 55-aastaseks saamist. Kui otsustate kolmanda samba raha kasutada eluaegse pensionina, siis tulumaksu maksma ei pea. Samuti ei maksustata tulumaksuga puuduva töövõimega inimeste kolmanda samba pensionimakseid.

Kogumiskindlustuse tegemine annab turvatunde ning lisaks tagab see rahulikuma ja õnnelikuma elu. Kuna inimeste võimalused ja vajadused on erinevad, siis endale sobiliku variandi väljaselgitamiseks tasub helistada telefonil 610 3000 või broneerida aeg nõustamisele aadressil www.compensalife.ee. Compensa Elukindlustuse kontorid asuvad Tallinnas, Tartus, Pärnus ja Viljandis. Nõustamine on kõigile tasuta ega kohusta lepingut sõlmima.

Praegu on hea aeg otsustavate sammude tegemiseks, sest lisaks viimast aastat kehtivatele soodsamatele maksutingimustele on Compensa Elukindlustuses kuni selle aasta lõpuni kampaania, kus osalevad kõik uued investeerimisriskiga lastekindlustuse, (kolmanda samba) pensionikindlustuse ja kogumiskindlustuse lepingud. Hiljemalt 31.12.2020 lepingu sõlminud isikud saavad Partner kinkekaardi, mida saab maksevahendina kasutada Kaubamaja, Selverite, ABC Kinga, SHU ja I.L.U. jaekauplustes üle Eesti. Vaata lisaks: compensalife.ee/kampaaniad.

Kindlustusteenust pakub Compensa Elukindlustus. Tutvu tingimustega veebilehel www.compensalife.ee ja pea nõu asjatundjaga telefonil 610 3000.

Jaga
Kommentaarid