Põlissoomlastel õnnestust novembris erakondadest enim toetust kasvatada – ligi pooleteise protsendipunkti võrra. 20,9-protsendine toetus on Põlissoomlaste jaoks kõrgeim pärast aasta algust, kui erakond oli viimati juhtpositsioonil.

„Põlissoomlastel on õnnestunud hästi hoida oma toetajaid, kes valisid neid Eduskunta valimistel. Lisaks sellele on uusi toetajaid tulnud eriti magajate parteist, Koonderakonnast ja Keskerakonnast,” kommenteeris küsitluse läbi viinud Taloustutkimuse uuringute juht Tuomo Turja.

Põlissoomlased on Turja sõnul toetust kasvatanud eriti meeste hulgas, mis kindlustab veelgi erakonna niigi tugevat positsiooni meeste parteina. Seevastu Koonderakond ja sotsiaaldemokraadid (SDP) on meestoetajaid kaotanud.

Peaministrierakonna SDP toetus kahanes veidi ja on nüüd 20,6%. Toetus on langenud kahe küsitluse tulemustes järjest.

SDP toetus tõusis tippu kevadel, kui kogu tähelepanu koondus koroonaviirusele ja eeskätt peaminister Sanna Marinile, aga nüüd on näitajad naasnud lähemale sellele tuttavale olukorrale, kus ühelgi erakonnal ei ole selget edumaad.

Valitsuserakondade kokkuliidetud toetus on 55,9% ja opositsiooni oma 44,1%. Koalitsiooni toetus on langenud pool protsendipunkti ja opositsiooni oma sama palju tõusnud.