Trumpi üle hakati nalja viskama pärast seda, kui ta andis tänupühade ajal Valges Majas raevuka pressikonverentsi tavapäratult väikse laua tagant - vaatepilt, mida peeti koomiliseks, vahendab Reuters.

Twitter täitus loetud tundide jooksul sadade tuhandete humoorikate postitustega, milles kasutati hashtagi mähkmeis Trump. Õhtu jooksul säutsuti sel teemal pea 300 000 korda - rohkem kui ühegi teise märgusõna alt.

Trumpile endale see aga nalja ei pakkunud ja ta väljendas oma rahulolematust terves reas säutsudes. Ta nõudis muu seas artikkel 230 kaotamist, mis annab sotsiaalvõrgustikele õiguse oma platvormidel kehtivate reeglite üle otsustada ja sealset sisu modereerida.

Ühtlasi nimetas Trump Twitteri „trende täielikult valedeks“ ja kirjeldas seda kui "julgeolekuohtu".

Täna kehtiva seaduse Communications Decency Act artikli 230 kohaselt ei peeta sotsiaalvõrgustikke üldjuhul vastutavaks nende kasutajate postitatud sisu eest, ent nad võivad eemaldada näiteks roppu, ahistavat või vägivaldset sisu.

Trump kutsus Kongressi juba suvel üles seadustest artikkel 230 eemaldama või see ära muutma, andes välja täitekorralduse, mille kohaselt saavad õiguskaitseorganid võimaluse astuda Facebooki, Twitteri, YouTube'i ja teiste platvormide vastu õiguslikke samme seoses kasutajate sisu filtreerimisega.

Trump lahkub ametist tuleva aasta 20. jaanuaril.