President Barack Obama administratsioonis välisminister olnud Kerryst saab Bideni administratsioonis valitsuskabineti tasemel ametnik, kes hakkab istuma ka riikliku julgeoleku nõukogus, vahendab CNN.

„See märgib esimest korda, kui riikliku julgeoleku nõukogus hakkab olema kliimamuutusele pühendunud ametnik, mis peegeldab valitud presidendi otsustavust kliimamuutusega tegelemiseks kiireloomulise riikliku julgeoleku küsimusena,” teatas Bideni üleminekumeeskond oma avalduses.

Seega on oodata praeguse teadusliku reaalsuse eitamise ja keskkonnapoliitika radikaalset muutumist USA juhtkonnas.

„Mul on au hakata töötama koos meie liitlaste ja partneritega kliimaliikumise tõusvate noorte juhtide kõrval, et tegelda kliimakriisiga tõsiduse ja pakilisusega, mida see väärib,” kirjutas Kerry Twitteris.

Kerry on kliimaküsimustega juba ammu töötanud. USA välisministrina oli tal oluline osa Pariisi kliimakokkuleppele eelnenud läbirääkimistel. Trump viis USA sellest kokkuleppest välja, aga Biden on lubanud sellega uuesti ühineda esimesel päeval uues ametis.

2019. aastal asutas Kerry maailma liidrite ja kuulsuste liikumise kliimakriisiga võitlemiseks - World War Zero (Maailmasõda Null).