Teisipäevast võib nina ja suu katmata jätmine avalikes siseruumides tuua kaasa kopsaka sunniraha, kuid on ebaselge, kuidas maskikohustuse täitmist kontrollima hakatakse, vahendab ERR-i uudisteportaal.

Kristiine ja Rocca al Mare kaubanduskeskuse juht Kristjan Maaroos ütles, et kuivõrd juriidiline pool pole neile veel päris selge, siis eeldatakse, et otsest kontrolli hakkavad tegema mupo ja politsei ning nemad võivad kaasa aidata.

Ka terviseameti niigi ülekoormatud koroonadetektiive ei ole plaanis kaubanduskeskustesse ja ühistransporti panna patrullima. Samas lasub just terviseametil vastutus piirangute täitmist kontrollida.

Kui terviseamet palub maskikohustuse kontrollimisel appi politsei, pole patrullpolitseinikul jällegi õigust teha trahvi.

Põhja prefekt Kristian Jaani ütles, et praegu pole plaanis maskide kandmise kontrollimiseks eraldi patrulle välja panna. "Kui politseipatrull peaks sattuma peale piirangu rikkumisele, siis meie ülesanne on fikseerida rikkumine, selgitada ja saadame vastavalt pädevusele materjalid edasi omavalitsusele või terviseametile. Haldussunni või trahvi otsustab pädev ametiasutus, kohalik omavalitsus või terviseamet," rääkis Jaani.

Politsei loodab terviseameti ja valitsusega teisipäevaks kokku leppida, kuidas uutest piirangutest kinnipidamist täpsemalt kontrollima hakatakse.