Eesti maaülikooli turundus- ja kommunikatsiooniosakonna juhataja kohusetäitja Risto Mets kinnitas, et seni teadmata põhjustel püüdis keegi tungida Kreutzwaldi tänaval asuvasse tehnikamajja. “Tekitatud kahju ei ole märkimisväärne,” ütles Mets ja selgitas, et varas tekitas mõned kriimud ukse käepidemele ja klaasile.

Politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Kerly Virk ütles aga, et politsei andmetel visati prügikastiga üks klaas sisse, aga pole selge, kas akna- või ukseklaas. Esmaspäeva pärastlõunal oli uurimine alles algusjärgus. Lisaks olevat jõudu katsutud valvesüsteemi kallal. Virk lisas, et esialgsetel andmetel ei õnnestunud vargal midagi endaga kaasa viia.

Maaülikoolil pole veel aimu, kes üritas õppehoonesse sisse murda. Asjasse võiks aidata selgust tuua valvekaamera, aga kahjuks läks nii õnnetult, et kaamera lõpetas möödunud neljapäeva õhtul töötamise. “Pole teada, et kaamera väsimise ja sissemurdmise osas oleks seoseid,” edastas Mets. Tänaseks õhtuks pidi tehnik kaamera aga taas korda saama.