Koroonastatistikat koondava ning analüüsiva Johns Hopkinsi ülikooli andmeil oli neljapäeval kogu riigis vähemalt 121 054 uut juhtumit. Teatatud surmasid oli vähemalt 1187, mis on ligi 20% rohkem kui eelmise nädala samal päeval.

Vaid nädal tagasi ületati USA-s märgiline joon, kui esimest korda registreeriti ööpäevas enam kui 100 000 nakatumist. Ühtlasi oli see toona viies järjestikune rekord viimasel kümnel päeval. Seni polnud kogu pandeemia vältel üheski riigis tuvastatud ööpäevaga üle 100 000 juhtumi, varasem rekordnäitaja kuulus Indiale, kui seal septembris kinnitati ühel päeval 97 894 uut juhtumit.

Ühendriikide terviseeksperdid olid nädalaid tagasi hoiatanud, et riigi igapäevased juhtumid jõuavad kuuekohalise arvuni, kuid see murettekitav seis saabus CNN-i teatel oodatust varem.

USA haiguste tõrje ja ennetamise keskuse eilse prognoosi kohaselt võib COVID-19 hukkunute arv novembri lõpuks ulatuda 266 000-ni.

Märtsi lõpus väitis USA president Donald Trump, et kui valitsus hoiab koroonaviiruse surmajuhtumite arvu alla 100 000 piiri, on riik teinud "väga head tööd". Ta lisas samas, et Ühendriikides COVID-19 surmade arvu jäämine alla 200 000 on samuti märk heast tööst.

Kuna USA purustab endiselt päevaste haigestumisnäitajatega rekordeid, teevad seda ka osariigid. Colorado, Illinois, Minnesota, Pennsylvania, Utah ja Wisconsin kuuluvad nende hulka, kus eile kinnitati uued nakatumisrekordid.

Ainult kümne kuu jooksul on Ühendriikides koroonaviirusega nakatunud kokku üle 9,6 miljoni inimese ja üle 234 000 on surnud. Eile hospitaliseeriti koroonaviiruse tõttu üle 53 000 inimese.

USA haiguste tõrje ja ennetamise keskuse nädalaaruandes eile avaldatud uuringu kohaselt andsid regulaarselt oma töökohas käivad inimesed koroonaviiruse suhtes positiivse proovi ligi kaks korda suurema tõenäosusega kui need, kes said teha kaugtööd.

Tulemused toovad esile tava- ja kaugtööd tegevate osalejate sotsiaalmajanduslikud erinevused, kirjutasid autorid. Nimelt on mittevalgetel ja vähem teenivatel töötajatel USA-s vähem võimalusi teha kaugtööd.

Uuringu autorite sõnul peaks kaugtööd rohkem võimaldama ja soosima ning kui see pole võimalik, siis tuleks töötajate jaoks ohutusmeetmete valikut laiendada.