47-aastane mees vahistati eile õhtul. Hommikul oli 21-aastane tuneeslane, kes saabus Prantsusmaale alles 9. oktoobril, tapnud Nice’i Notre-Dame’i basiilikas noaga kolm inimest, vahendab AFP.

„Ta ei olnud meie julgeolekualastes jälgimisnimekirjades, ei Prantsuse ega Euroopa omades,” ütles Prantsusmaa siseminister Gérald Darmanin ründaja kohta ja kordas, et Prantsusmaa on sõjas islamiäärmusluse, nii sees kui väljas asuva vaenlase vastu.

„Ja kui sa oled sõjas, pead sa mõistma, et kahjuks on olnud ja tuleb uusi selliseid intsidente,” ütles Darmanin raadiojaamale RTL.

Politsei tulistas ründajat Brahim Aouissaouit mitu korda ja ta on haiglas.

Prantsusmaa president Emmanuel Macron, kellel oli täna ministritega kriisikohtumine, on juba suurendanud sõjaväepatrullide arvu kirikute ja muude objektide juures enne pühapäevast kõigi pühakute päeva. Paljud katoliiklased tähistavad seda päeva kalmistutel käimisega.

Ajalehed Le Figaro ja Libération kirjutasid täna, et Darmanin käskis juba eelmisel pühapäeval regioonide võimudel üksikisikute džihaadiks valmis olla.

Meediaväljaanne Thabat, mis on Prantsusmaa siseministeeriumi sõnul seotud Al-Qaidaga, kutsus Prantsusmaale kätte maksma muu hulgas prohvet Muhamedi karikatuuride avaldamise eest satiiriajakirjas Charlie Hebdo.