Arvamusküsitluste järgi jääb Trump Bidenist maha. Aga kaalukeeleosariikides nagu Arizona, Florida ja Põhja-Carolina, on seis pingeline, vahendab BBC News.

Üle 69 miljoni inimese on juba eelvalimistel hääletanud kas posti teel või isiklikult, mis on rekord, mida seostatakse peamiselt koroonaviiruse pandeemiaga.

Trump tegi eile kampaaniat Nebraskas ja kahes osariigis, kus ta 2016. aastal asjad enda kasuks pööras – Michiganis ja Wisconsinis.

Michigani pealinnas Lansingis hoiatas Trump: „Need valimised on Michigani majandusliku ellujäämise asi.”

Eeslinnade naistele, kelle enese poole võitmisega on Trumpil paljude küsitluste järgi raskusi, ütles Trump: „Teie abikaasad, nad tahavad tagasi tööle, eks? Me saame teie abikaasad tagasi tööle.”

Trump kordas taas oma kriitikat posti teel hääletamise suhtes, kuigi seni on posti teel antud juba 46 miljonit häält. Posti teel antud häälte suur arv, mille lugemine võib aega võtta nädalaid, tähendab, et võitja ei ole valimisõhtul kohe kindlalt teada.

„Oleks väga, väga sobiv ja väga kena, kui võitja kuulutatakse välja 3. novembril, selle asemel, et hääli loetakse kaks nädalat, mis on täiesti sobimatu,” ütles Trump enne Kesk-Läände suundumist ajakirjanikele.

Trumpil on valimiskampaania viimasel kahel päeval kavas kokku 11 valimisüritust.

Kampaaniaga ühines ka esileedi Melania Trump, nimetades Pennsylvanias Bidenit sotsialistiks.

Melania Trump väljendas kahtlust Bideni väidetes, et ta teeks presidendina paremat tööd.

„Noh, Ameerika rahvas võib vaadata Bideni 36 aastale kongressis ja kaheksale aastale asepresidendi ametis ning otsustada, kas nad arvavad, et ta on lõpuks võimeline Ameerika rahva jaoks midagi ära tegema,” ütles Melania Trump.

Biden lubas Georgia osariigis Warm Springsis olla president, kes ei lõhesta, vaid ühendab ja ravib riigi terveks.

Georgia ei ole presidendivalimistel demokraadi poolt hääletanud alates 1992. aastast, aga arvamusküsitlused näitavad, et praegu on Bideni ja Trumpi vahel seal seis võrdne.

Kuigi Biden esitles end kõigi ameeriklaste presidendina, ei jätnud ta Trumpi sihikule võtmata.

„Ikka ja jälle läbi meie ajaloo oleme me näinud šarlatane, petiseid, võltse populiste, kes on püüdnud mängida meie hirmudele, apelleerida meie kõige hullematele himudele ja nokkinud meie kõige vanemaid kärnasid nende oma poliitilise kasu nimel,” ütles Biden. „Nad ilmuvad välja, kui riik on kõige rängemalt pihta saanud ja me oleme kõige haavatavamad. Mitte kunagi millegi lahendamiseks. Alati ise kasu saamiseks.”

Biden jätkas oma oponendi koroonaviirusele reageerimise materdamist. Pandeemia on tapnud üle 225 000 ameeriklase. Biden ütles, et Trump on „õlgu kehitanud, ülbitsenud ja alla andnud”.

Selle tunnistusena, et kampaaniameeskond usub valimiskaardi laiendamise võimalusse, sõidab Biden sel nädalal Iowasse, kus Trump võitis neli aastat tagasi kümne protsendipunktiga.

Bideni asepresidendikandidaat Kamala Harris suundub samal ajal Arizonasse ja Texasesse, kus demokraat ei ole võitjaks tulnud alates 1994. aastast.

Bidenil on lähipäevil ees ka visiidid Wisconsinisse, Michigani ja Floridasse.

Eile oli Floridas Bideni heaks tööl taas endine president Barack Obama.

Orlandos hoiatas Obama, et demokraatide hääletajad ei oleks enesega rahulolevad või laisad, mis lubaks Trumpil taas kaotusseisust võitjaks tulla, nagu juhtus 2016. aastal.