Itaalia peaministri Giuseppe Conte valitsus leppis piirkondlike valitsejatega meetmete karmistamises kokku ajal, mil Napolis ja Roomas avaldatakse juba mitmendat päeva meelt liikumiskeeldude vastu, mis hakkasid osades regioonides kehtima eelmisel nädalal, vahendab Reuters.

Olles teadlik tohututest kuludest, mis kaasnevad majandustegevuse seiskamisega, ei soovi Rooma korrata üleriigilist sulgemist, mis kehtestati pandeemia esimese laine ajal tänavu kevadel. Arvestades nakkusnäitaja kiiret kasvu viimastel nädalatel ei jää valitsusel aga üle muud kui liikuda piirangute järkjärgulise karmistamise poole.

Värske korraldus julgustab inimesi vältima väljas käimist ning piirama kontakte inimestega väljaspool oma lähemat perekonda, ent ei kehtesta kohustuslikku üleriigilist liikumiskeeldu ning võimaldab kauplustel ja enamikel ettevõtetel avatuks jääda.

Osa asutusi siiski piirangutest ei pääse: teatritel, kinodel, mängusaalidel ja ööklubidel tuleb esmaspäevast uksed ajutiselt sulgeda ning restoranidel ja baaridel ei ole neid võimalik lahti hoida kauem kui kella 18-ni.

COVID-19-ga nakatunute arv on Itaalias juba mõnda aega tõusu teel, avaldades kasvavat survet riigi tervishoiusüsteemile. Täna teatas Itaalia terviseamet 19 644 uue juhtumi tuvastamisest ning 151 inimese surmast viimase ööpäeva jooksul.