Eesti Keele Instituudi kohaselt on sodomiit loomapilastaja.

Reitelmann eemaldas postituse täna hommikul kella 10 paiku. Öö jooksul jagasid postitust poolsada Facebooki kasutajat, sealhulgas mitu EKRE ametlikku sotsiaalmeedia lehte.

Kuvatõmmis.

Eesti Rahvusringhäälingu (ERR) nõukogu esimees Rein Veidemann ütles täna pärastlõunal Delfile, et kavatseb teha EKRE esimehele Martin Helmele ettepaneku kutsuda Reitelmann tagasi ERRi nõukogust.

Keskerakond: selline solvav sõnakasutus ei ole kuidagi aktsepteeritav

Eile allkirjastasid koalitsioonierakondade esimehed dokumendi, millega lubati edaspidi vältida solvavat ning ähvardavat retoorikat ja käitumist.

"Austades erinevaid arvamusi, kutsume üles nii opositsiooni kui koalitsiooni poliitikuid, meediat ja erinevaid huvigruppe tunnetama oma vastutust ning pidama väitlusi väärikalt," seisab dokumendis.

"Kõnealune postitus ei olnud kindlasti kooskõlas eile antud lubaduste ja võetud kohustustega," sõnas peaministri büroo juhataja Johannes Merilai. "EKRE vastutus on praeguses olukorras viia valitsuserakondade vahel kokku lepitud sõnumid oma liikmeteni, et selline solvav sõnakasutus ei ole kuidagi aktsepteeritav. Mul on hea meel, et praeguseks on postitus kustutatud."

Reitelmann keeldus Delfile täpsustamast, miks ta saatejuhte sodomiitideks nimetas ning miks postitus hommikul ühismeediast kadus.

Martin Helme: me peaks püüdma vältida sellist templite otsa ette löömist

"Kindlasti ei olnud ta viha õhutav," kommenteeris EKRE esimees Martin Helme Reitelmanni postitust ERRile antud intervjuus.

Ajakirjanik Arp Mülleri täpsustavale küsimusele, kas see [postitus] oli solvav, vastas Helme, et see sõltub vaatenurgast.

"Ma kujutan ette, et need, kelle kohta seda öeldi, tundsid ennast halvasti, puudutatuna. See on suhteliselt tõenäoline, et nii on," ütles ta.

Ajakirjaniku küsimusele, kas taoline väljendus on vastuolus paar tundi varem allkirjastatud ühisavalduses sisalduvaga, vastas Helme: "Me peaks püüdma vältida jah sellist inimestele templite otsa ette löömist. See on tõsi."

ERRi juhatus mõistab Reitelmanni öeldu hukka

ERRi juhatuse esimees Erik Roose kirjutas pöördumises rahvusringhäälingu töötajatele, et sellised sõnad ning väljenduslaad ei sobi kellelegi, eriti aga ERRi nõukogu liikmele. Kuigi postitus ise on nüüdseks kustutatud, ei tähenda see Roose sõnul, nagu seda ei olekski olnud.

"ERR-i tööle võib alati tagasisidet anda, kuid tehes seda konstruktiivselt, sisuliselt ja viisakalt. Nõukogu liikme Urmas Reitelmanni postitus oli kõike muud ja kinnitan kõikidele töötajatele, et juhatus mõistab sellised solvavad sõnavalingud ühemõtteliselt hukka," kirjutas Roose.

Jaga
Kommentaarid