Komisjoni etteotsa sai Alar Laneman (EKRE), aseesimehena jätkab Lauri Läänemets (SDE). Komisjoni kuuluvad veel Martin Repinski (KE), Andrei Korobeinik (KE), Kalle Grünthal (EKRE), Siim Kiisler (I), Kaja Kallas (RE), Hanno Pevkur (RE) ja Taavi Rõivas (RE).

Erakorraline valimine toimus seoses põhiseaduskomisjoni senise esimehe Paul Puustusmaa (EKRE) kinnitamisega õiguskomisjoni liikme kohale. Laneman oli varem julgeolekuasutuste järelevalve erikomisjoni esimees ja riigikaitsekomisjoni liige. Tema asemele valiti erikomisjoni esimeheks Kert Kingo (EKRE) ja riigikaitsekomisjoni siirdus õiguskomisjonist lahkunud Uno Kaskpeit (EKRE).

Põhiseaduskomisjon on Riigikogu alatine komisjon, mille töövaldkond on piiritletud põhiseaduslike aspektidega. Komisjon menetleb muu hulgas põhiseaduse muutmise seaduse eelnõusid ning Riigikogu, Vabariigi Presidendi, Vabariigi Valitsuse, Riigikontrolli, kohtute ja õiguskantsleri tegevust reguleerivaid eelnõusid, samuti kodakondsust, välismaalasi ja valimisi käsitlevaid eelnõusid.