Möödunud reedel puhkes Mart Helme teravate sõnade tõttu järjekordne skandaal - siseminister ütles Deutche Wellele antud intervjuus, et geid peaksid Eestist Rootsi minema, sest seal suhtutakse nendesse viisakamalt.

"See ei ole homofoobia. Ma ütleksin, et need inimesed, kes räägivad, et meie referendumit ei ole vaja, on heterofoobid. Nad trügivad heteroseksuaalide voodisse. Nemad trügivad, mitte meie ei trügi nende voodisse. Kui nemad võivad teha oma homopropagandat, siis võime meie teha ka teist propagandat," kuulutas Helme.


Lõunasel koalitsiooninõukogu kohtumisel lahenduseni ei jõutud. Kõikide koalitsioonierakondade juhid kordasid, et tuleb aiva rääkida ja lahendust otsida. Mis lahenduseni viiks või missugune see kompromiss on, seda meediaga ei jagatud.

Ministri sõnavõtt sai laialdast vastukaja ja täna kell 13.45 asusid tema saatust arutama koalitsioonierakondade esimehed, peasekretärid ja fraktsioonide esimehed. Kell 10 aga andis riigikogus Mart Helme eest aru Martin Helme, kes esineb EKRE esimehena

Vaatame enne koalitsiooni kogunemist blogis tagasi, kuidas skandaal möödunud reedest lahti rullus ja mida on selle kohta seni arvanud valitsuse liikmed, opositsioon ja ühiskonnategelased. Päeva jooksul kajastab Delfi ka edasisi arenguid.