Naine pääses seadme vahelt ise välja ning kolleegid andsid talle esmaabi. Naine oli kontaktne ning meedikud viisid raskelt viga saanud naise TÜ Kliinikumi. Sündmuskohal oli ka tööinspektsioon, kes vahejuhtumiga edasi tegeleb, teatas politsei.

Õnnetus juhtus Karksis asuva OÜ Puidukoda tööstuses. Puidukoja esindaja Marit Tisler kinnitas Delfile, et ettevõte on juhtunust teavitanud tööinspektsiooni ning tööandjana on ettevõte ka ise alustanud uurimist.

"Hetkel rohkem kommentaare ei jaga, kuna tööõnnetuse menetlemine käib," selgitas Tisler.

Kuidas tagada ohutus masinatel? Tööinspektsiooni töökeskkonna konsultant Rein Reisberg: Masinate kasutamine peab toimuma viisil, et sellega töötaja ei oleks ohustatud. Üldiselt tagatakse ohutus masinale kaitsepiirete või –seadiste paigaldamisega. Need peavad tagama, et töötaja kehaosad (näiteks käsi või jalg) ei satuks ohualasse. Kuid ka siis, kui masinal on kaitsekatted või piirded, jäävad ikka mõned vahemikud, kasvõi paarimillimeetrised, kuhu võivad sattuda nii juuksed kui ka kaela- või käekett. Oluline on lisaks masina korrasolekule jälgida, kas sellega töötaja riietuses ei oleks midagi, mis võib sattuda masina liikuvate osade vahele. Seetõttu ongi paljude masinate kasutusjuhendites nõue, et pikad juuksed peavad olema kaetud ja rippuvate kettide kandmine on keelatud.