47-aastane portaali Koxa.Press ajakirjanik Salvina kirjutas vahetult enne enesetappu sotsiaalmeedias: "Minu surmas palun süüdistada Vene Föderatsiooni."

Võimud kinnitasid, et ta suri saadud vigastustesse kohapeal.

Vaid päev varem teatas Slavina Facebooki vahendusel, et neljapäeva varahommikul tulid võimud tema kodu läbi otsima, üritades leida demokraatiameelse vabaühenduse Avatud Venemaa dokumente.

Toimingutest võttis osa 12 inimest, kes konfiskeerisid nii Slavina kui tema pereliikmete elektroonika, sundisid ajakirjanikku enda ees lahti riietuma ega lubanud naisel võtta ühendust oma advokaadiga.

Venemaa uurimiskomitee kinnitas, et Irina Slavina suri ning teda jäävad leinama viimase abikaasa ja tütar, kuid eitas igasugust seost ajakirjaniku korteris toimunud läbiotsimisega.

2019. aasta oktoobris mõisteti Slavina kohtus süüdi lugupidamatuses võimu ja ühiskonna vastu, kui ta käsitles oma postituses võimudele sobimatul moel Jossif Stalini mälestustahvli paigaldamist. Teda karistati selle teo eest 70 000 rubla suuruse (765 euroga) trahviga.

Vaid mõned kuud enne seda mõisteti ta aga kohtus süüdi tapetud opositsiooniaktivisti Boriss Nemtsovi mälestuseks korraldatud aktsiooni eest ning karistati 20 000 rubla (220 eurot) suuruse trahviga.