Ühele politseinikule esitati süüdistus esimese astme hoolimatus ohtu seadmises. See tähendas seda, et 26-aastase Taylori tapmises märtsis ei esitatud süüdistust kellelegi, kuigi kõik politseinikud tulistasid oma relvadest, vahendab CNN.

Eile enne maakonnaülese liikumiskeelu kehtima hakkamist kohaliku aja järgi kell 21 teatati tulistamisest ühe protestimarsi juures. Kaht reageerinud politseinikku tulistati ja nad said mitteeluohtlikult haavata, teatas politseiülema kohusetäitja Robert Schroeder ajakirjanikele. Kahtlusalune vahistati.

Protestiaktsioonid toimusid lisaks Louisville’ile veel muu hulgas Atlantas, New Yorgis, Philadelphias ja Washingtonis.

Pikalt oodatud vandekohtu otsused kolme politseiniku üle tehti enam kui kuus kuud pärast seda, kui Louisville’i kolm politseinikku lõid 13. märtsi öösel maha Taylori korteri ukse ja lasid ta maha. Politseinikud osalesid narkojuurdluses.

Meeleavaldajad ja aktivistid nimetasid endise detektiivi Brett Hankisoni vastaseid süüdistusi kohe ebapiisavateks.

Süüdistuste järgi tulistas Hankison huupi läbi ukse ja akna ning kuulid sattusid kõrvalkorterisse, kus viibisid rase naine, mees ja laps, teatas Kentucky osariigi peaprokurör.

Kahele ülejäänud politseinikule, seersant John Mattinglyle ja detektiiv Myles Cosgrove’ile ei esitatud mingeid süüdistusi, vaatamata kuid kestnud meeleavaldustele ja rahutustele. Kentucky peaprokurör Daniel Cameron ütles eile, et politseinike jõu kasutamine oli õigustatud, sest Taylori poisssõber tulistas politseinikke esimesena. USA Föderaalse Juurdlusbüroo (FBI) ballistiline analüüs näitas Cameroni sõnul, et Taylori tapnud lasu tegi Cosgrove.

Pärast otsuse teatavaks tegemist aktiveeriti Kentucky rahvuskaart ja osariigi politsei. Meeleavaldajad valgusid tänavatele ja toimus kokkupõrkeid.

Enne seda olid Louisville’i linnapea Greg Fischer ja politseiülema kohusetäitja Schroeder kuulutanud välja kolmepäevase liikumiskeelu kella 21-st kuni 6.30-ni.