Toidupank tegutseb juba kümme aastat, võideldes vaesuse ja toidu raiskamise vastu. Annetatud kaup läheb piirkondlikku toidupanka, et aidata kohalikke toimetulekuraskustes elavaid inimesi.

Toidupankade igapäevatöö on tootmisest ja kaubandusvõrgust ülejääva, mis tahes põhjusel müügiks mittesobiva, kuid söömiskõlbuliku toidu päästmine ja selle toiduabina jagamine puudust kannatavatele peredele.

Aprillis jäid toidukogumispäevad riigis kehtinud eriolukorra tõttu pidamata. Samas on võrreldes 2020 aasta algusega koroonaepideemia ja suurenenud tööpuuduse tõttu tänaseks toidupanga abi vajavate inimeste arv kasvanud juba üle 30%. Toidupangalt saavad toetust kohalike omavalitsuste sotsiaalosakondade poolt koostatud toiduabi vajavate inimeste nimekirja kuuluvad pered.

Annetustena on enim oodatud "parim enne"-tüüpi toidukaup, näiteks konservid, toiduõli, purgisupid, kuivained, hommikusöögihelbed, pudrumaterjal. Ka moosid, mahlad, pähklid, rosinad ning tervislikud maiustused on lubatud.

Projekti on kaasatud sadu vabatahtlikke, kes aitavad kahe päeva jooksul poodides annetusi koguda, transportida kauba toidupankadesse ning seejärel kaaluda-ladustada.

Toimetulekuraskustes perede heaks saab sel korral annetada toitu 49 kaupluses. Ettevõtmisega on liitunud valik Prisma, Rimi, Selveri, Coopi ja Maxima toidupoode üle Eesti.