PPA poolne rallioperatsioonijuht Andrus Reimaa märgib Delfile, et Rally Estonia algas politseinike jaoks juba möödunud nädala neljapäeval ning lõppes pühapäeva hilistel tundidel, mil enamus pealtvaatajaid juba oma kodudes turvaliselt ööund magasid. "Võttes arvesse, kui palju rahvast rallil osales ning millise kaaluga sündmus see oli, siis kokkuvõttes võib lugeda ralli meie vaates kordaläinuks. Rallipäevad möödusid politseinikele küll töiselt, kuid õnneks siiski suuremate vahejuhtumiteta," märkis ta.

Lõviosa politseinike sekkumist vajanud sündmustest olid seotud liiklusrikkumistega ning needki olid peaasjalikult kiirusületamised. Nelja päeva jooksul avastati ühtekokku 304 liiklusrikkujat, kellest suisa 225 olid kiirusületajad. "Kiirusületamiste puhul joonistus küllalt selgelt välja trend, et lubatud piirkiirust ületati peamiselt trassidel ühelt katselt teisele liikunud kolonnidest möödasõitmiseks," selgitab Reimaa. "Neil puhkudel kasvasid kiirused 150 km/h tunnis ning võib vaid õnne ja teisi seaduskuulekaid liiklejaid tänada, et ühtegi raske tagajärjega õnnetust, mis halvanuks väga paljude rallifännide liikumisvõimaluse rallikatsetele, neil päevil ses piirkondades ei juhtunud."

Lisaks politseinike poolt tabatud kihutajatele, fikseeris ka mobiilne kiiruskaamera selle nädalavahetuse vältel rallikatsete piirkonnas 502 rikkumist.

Reimaa märgib, et liiklusjärelevalve käigus tabasid politseinikud Lõuna-Eestis lisaks veel 14 alkoholi pruukinud juhti, neist neli olid kriminaalses joobes ning nende teekond lõppes arestimajas. "Näiteks tabasid politseinikud 3. septembri õhtupoolikul Otepää vallas Tatra-Otepää-Sangaste tee 25. kilomeetril liikumas Volkswagen Transporteri, mille juht oli raskes joobes. Mees kõrvaldati juhtimiselt ning tema suhtes alustati kriminaalmenetlust," illustreerib ta. "6. septembri pealelõunal märkasid politseinikud aga Rõuge vallas liikumas registreerimata mopeedi, mille juhil avastati raske joove. Mees peeti kinni ning toimetati jaoskonda, kus tema suhtes kriminaalmenetlust alustati."

Eespool mainitud rikkumiste kõrval avastati neil päevil veel näiteks 9 juhtimisõiguseta juhti, kaks turvavööta juhti, kaks fooritulede eiramist, neli liiklusriskeeriva käitumisega autojuhti, kaks ülevaatuseta sõidukit, üks liikluskindlustuseta masin, kaks joobes jalgratturit, kaks antiradarit ning mitmeid teisi liiklusalaseid rikkumisi.