Taifuun Haishen peaks pühapäeval tugevnema, tuues maabudes kaasa tugeva vihma, veetaseme tõusu ja üle 45 meetri sekundis puhuva tuule, vahendab BBC.

Jaapani ilmateenistuse teatel tõsist ohtu kujutava taifuuni tõttu on palutud oma kodudest evakueeruda enam kui 200 000 elanikul.

Tõenäoliselt ei anta siiski välja kõige tõsisemat taifuunihoiatust, märkis ilmateenistus, ent lisas, et rannikuäärsete asustuste elanikud peaksid võimalike rekordvihmade ja kõrgete lainete tõttu olema valmis halvimaks.

Agentuuri prognoosidivisjoni direktor Yoshihisa Nakamoto ütles ajakirjanikele, et tõusulaine võib põhjustada ka üleujutusi madalamates piirkondades, eriti jõesuudmete ümbruses.

Tormi tõttu on sadadel tuhandetel inimestel soovitatud kolida ajutistesse varjupaikadesse nagu koolidesse ja rahvamajadesse. Korraldus hõlmab kõiki Nagasakis asuva Goto linna 36 600 elanikku, kes jäävad otse taifuuni teele.

Vältimaks koroonaviirusesse nakatumist rahvarohketes avalikes varjupaikades on mõned inimesed aga otsinud peavarju hoopis kohalikes hotellides, märkis kohalik meedia.

Alles selle nädala alguses räsis sama piirkonda ka taifuun Maysak, mille tagajärjel läks muu seas ümber kaubalaev, mille pardal oli 43 meeskonnaliiget ja 5800 veist. Kaks meeskonnaliiget leiti reedel elusana, üks surnuna, ent läheneva uue tormi tõttu tuli päästeoperatsioon ülejäänute leidmiseks laupäeval peatada.