Üliõpilasküla teatas elanikele, et on Siidisaba ühiselamus elava nakatund tudengiga tihedas suhtluses, tema lähikontaktid on välja selgitatud ja ta asub eneseisolatsioonis.

"Teeme selles osas koostööd Tehnikaülikooli ja terviseametiga ning lähtume ettekirjutustest. Vajadusel anname operatiivset uut infot olukorra kohta," teatas üliõpilasküla.

Tallinna Tehnikaülikooli meediasuhete juht Krõõt Nõges ütles Delfile, et tänase seisuga on ülikooli poole pöördunud 5 tudengit, kes on teavitanud oma Covid-19 positiivsest testivastusest.

"Ükski neist juhtumitest ei ole teadaolevalt alguse saanud ülikooli linnakust. Kõiki juhtumeid lahendatakse operatiivselt koostöös Terviseametiga. Kõiki tuvastatud lähikontaktseid on teavitatud ning potentsiaalsetel viirusekandjatel palutud jääda eneseisolatsiooni. Jälgime olukorda operatiivselt," ütles Nõges.

Ülikool on olukorrast teavitanud oma üliõpilasi ning töötajaid ning palunud olla oma tervise suhtes tähelepanelik ja haigussümptomite ilmnemisel püsida kodus.

Ülikool valmistub distantsõppeks

Nõgese sõnul on TTÜ soovitanud õppetöös kasutada kõiki tehnoloogilisi lahendusi, et vähendada auditooriumite täituvust. Ülikool toetab hübriidõpet, kus kasutatakse koos nii kontakt- kui distantsõppe lahendusi.

"Hetkel on ülikool juurde loomas ruumide videovõimekust ning valmistume ka selleks situatsiooniks, kus viiruse levik tõuseb sedavõrd, et tuleb lülituda täielikult distantsõppele," selgitas Nõges Delfile.

"Ülikoolis on saadaval kätepuhastusjaamad ning üldkasutatavaid pindu ning auditooriumeid koristatakse hetkel kõrgema intensiivsusega. Täiendavalt on ülikooli territooriumil soovitav kasutada maski või muud näokaitsevahendit," selgitas Nõges, kuidas ohutust püütakse tagada.

Ülikool soosib kaugtööd neil töötajatel, kellel see on võimalik. Samuti soovitab ülikool võtta kasutusele HOIA äpp. "Tehnikaülikool on digitehnoloogiaid arendav ülikool, ning siin on soositud selliste tehnoloogiliste abimeeste kasutamine," avaldas ta.