Viimase ööpäeva jooksul tuvastati Indias 78 761 uut koroonaviiruse juhtumit. Varasemat rekordit hoidis USA, kus tuli 16. juulil juurde 77 299 uut nakatunut, vahendab Reuters

India on oma 3,54 miljoni juhtumiga Ameerika Ühendriikide ja Brasiilia järel kolmandana kõige rängemini pihta saanud riik maailmas, kuid sealne kasv on pea viimase kahe nädala jooksul olnud kiirem kui kahes eelnevas.

Oma elu jättis Indias ööpäevaga 948 koroonaviirusse nakatunut, millega surmajuhtumite koguarv kasvas 63 498-ni, teatas föderaalne tervishoiuministeerium.

India kõige jõukamas ja linnastunumas osariigis Maharashtras tuli juurde 331 surmajuhtumit, mis on kõigi osariikide seas kõige järsem ühepäevane tõus; järgnes lõunaosariik Karnataka 136 surmaga.

Vaatamata hoogustuvale levikule on peaminister Narendra Modi püüdnud pandeemia majandusliku kahju vähendamiseks naasta normaalsusesse ega soovi kehtestada kevadist ranget karantiini.

India siseministeerium otsustas alles hiljuti anda loa metrooühenduste taasavamiseks umbes 20 miljoni elanikuga pealinnas New Delhis.

Metrooliiklus taastatakse 7. septembril, olles olnud peatatud alates märtsist, kui India kehtestas koroonaviiruse leviku ohjeldamiseks maailma kõige rangema karantiini.

Kinod, basseinid, meelelahutuspargid ja muud sellised kohad jäävad endiselt suletuks. Taolised piirangud on põhjustanud ulatusliku töökohtade kaotuse ja ajaloo tõsisema majanduslanguse.