"Joo teed, Putin," skandeerisid meeleavaldajad linna peamagistralil marssides, viidates opositsioonipoliitik Aleksei Navalnõi juhtumile, kes haigestus sel kuul pärast lennujaama kohvikus tee joomist, vahendab Reuters.

44-aastane Navalnõi toimetati eelmisel nädalal Saksamaale pärast seda, kui ta kukkus Siberi linnast Tomskist Moskvasse lennates kokku. Ta on endiselt Berliini haiglas raskes seisundis koomas.

Moskvast umbes 6000 kilomeetri kaugusel asuva Habarovski elanikud hakkasid korraldama iganädalasi meeleavaldusi pärast seda, kui 9. juulil peeti mõrvasüüdistustega kinni regiooni populaarne kuberner Sergei Furgal. Viimane ei kuulu Putini Ühtse Venemaa erakonda ja oli meeleavaldajate hinnangul seetõttu Kremlile pinnuks silmas.

Tema toetajate sõnul tulenes Furgali kinnipidamine poliitilistest motiividest. Meeleavaldusel vehkisid nad plakatitega, millega tauniti repressioone ja diktatuuri ning nõuti Furgali vabastamist ja ametisse ennistamist.

Mõned avaldasid solidaarsust ka Valgevene liidri ja kauaaegse Putini liitlase Aljaksandr Lukašenka oponentidele, kes on juba mitu nädalat korraldanud avalikke proteste, nõudmaks riigipea ametist lahkumist ja õiglasi valimisi.