Indrek Hirv astus EKRE fraktsioonist välja 14. augustil. "Ma ei taha kindlasti uut tüli üles kiskuda, aga see imelik aeg, kui fraktsiooni juhtis erakonnast väljaheidetud inimene, tuli ära lõpetada. Nii tundus see lõpp kõige kiirem ja lihtsam, ilma umbusaldusavalduse ja suuremate vaidlusteta. Pakkusin selle lahenduse ise välja, nii Tartu juhatus kui Martin Helme olid päri," selgitas Hirv.

Ta ütles, et nüüd saab Tartus kas uue fraktsiooni moodustada või lihtsalt EKRE grupina edasi tegutseda. "Pole võimatu, et ka mina veel fraktsiooni tagasi astun või sinna gruppi kuulun. Aga olen sama hea meelega ka eraldi. Erakonnast pole mul praegu küll plaanis ära minna," sõnas Hirv.

Särg ütles, et tal jääb üle vaid Hirve sõnu kinnitada. "Niisugust mõjutamist on erakond püüdnud ka teiste fraktsiooni liikmetega, aga teised saatsid nad pikalt. Hirv osutus selliselt mõjutatavaks või kui lausa öelda nii, siis reeturiks," sõnas Särg.

Ta nentis, et survestamine tema fraktsioonijuhi kohalt kangutamiseks on kestnud juba üle aasta.

Tartu volikogu peab istungi 10. septembril. Kuna Tartu linnas on nõutud, et erakonna fraktsiooni kuuluks miinimum viis liiget, siis saab EKRE fraktsioon Hirve lahkumisega lõpu.

Särg ei tahtnud öelda, kas fraktsiooniga jõuab veel keegi liituda, et siiski nõutud viis liiget täis saada. "Ma ei taha kedagi löögi alla panna, kellega oleks võimalik koostööd teha. On selge, et kui ma midagi välja ütlen, läheb kohe teiseltpoolt survestamiseks," sõnas Särg.

Praeguse seisuga on EKRE fraktsioonis edasi Särg, Indrek Kalda, Jaan Willem Sibul ja Heiki Vilep.