Ööl vastu kolmapäeva kella 1 ajal peatasid politseinikud Lasnamäel Raadiku tänaval kontrolliks sõidujagamisplatvormi kirjadega sõiduauto Škoda, mille juht käitus kahtlustäratavalt. Kontrollimise käigus leiti sõidukist narkokahtlusega ainet, mis saadeti ekspertiisi. Esialgsetel andmetel võib tegu olla narkootilise aine kanepiga.

Sõidukit juhtinud 27-aastasel Leedu kodanikust mehel puudus ka juhtimisõigus.

"Inimestele transporditeenust pakkuvate sõidujagamisplatvormide ja taksode puhul on väga oluline, et juhid täidaksid kehtestatud nõudeid ja oleksid pädevad inimesed turvaliselt punktist A punkti B toimetama. Juhtimisõiguseta ja narkootilisi aineid käitlev juht kuritarvitab lisaks seadusele ka klientide usaldust ning lõhub inimeste turvatunnet, mistõttu sellist käitumisviisi kuidagi tolereerida ei saa," ütles Põhja prefektuuri kriminaalbüroo juht Urmet Tambre.

Põhja ringkonnaprokuratuuri abiprokurör Liis Vainola sõnas, et 27-aastane mees peeti kinni kahtlustavana narkootilise ja psühhotroopse aine suures koguses ebaseaduslikus käitlemises. Teda on varasemalt korduvalt kriminaalkorras karistatud.

"Mehe viimane karistus varavastase ja liikluskuriteo eest jõustus juunis, mil kohtuotsusega määratud aasta ja nelja kuu pikkusest vanglakaristusest kümme kuud määrati talle tingimisi kolmeaastase katseajaga. Kuus kuud mõisteti mehele karistuseks šokivangistusena, mille kandmisele ta ei ole ilmunud, mis tähendab, et nüüd saab mees selle kandmist alustada," lisas Vainola.