"Juba lennu algul läks ta tualetti ega tulnud sealt enam tagasi. Ta hakkas end väga halvasti tundma. Neil (stjuardessidel -toim) oli raskusi ta istekohale tagasi toomisega ja ta karjus valust," kirjeldas Lebedev.

Veel ühel videol on näha, kuidas Navalnõi meedikute poolt pärast erakorralist maandumist Omskis teadvusetuna kanderaamil kiirabiautosse toimetatakse.

Vene lennufirma S7, millega Navalnõi reisis, märkis, et opositsioonijuht hakkas end halvasti tundma vahetult pärast õhkutõusu, mistõttu lennuki kapten otsustas lähedal asuvas lennujaamas erakorraliselt maanduda.

Ta ei söönud ega joonud lennuki pardal midagi, teatas lennufirma.

Küll aga jõi Navalnõi Tomski lennujaamas enne pardaleminekut teed. Ka see sündmus on leidnud jäädvustamist ja ringleb ühismeedias. Mehe esindaja Kira Jarmõši sõnul on alust arvata, et "Aleksei mürgitati just tee sisse segatuga". "See oli ainus, mida ta hommikul jõi," märkis pressiesindaja. "Arstide sõnul imendub mürk kuuma vedeliku kaudu kiiresti organismi."

Jarmõš tõi paralleeli intsidendiga eelmisel aastal, kui Navalnõid tabas allergiline reaktsioon, mida üks arst kirjeldas kui mürgitust tundmatu kemikaali läbi. "Ilmselgelt on temaga ka sel korral seda sama tehtud," ütles Jarmõš.