Plusside ja miinuste jagamise koosolek oli miinuste pärast juba mitu korda punasele toolile saadetud Talisele viimane piisk karikasse, kirjutab SL Õhtuleht. “Baari” seltskond ei võtnud Talist algusest peale omaks, mistõttu ta oli tõrjutud ja keegi temaga eriti ei suhelnud. “Talis käis ju ringi, otsis kogu aeg ohvreid. Et kes talle vastu hakkab. Et kes on see, kes ütleb: Talis, ma löön su surnuks, ma tahan kakelda! Ootas niisugust lauset,” räägib Paavo.

Tund pärast kolmapäevast varahommikust koosolekut kaotas purjus Talis enesevalitsemise — Tarmo sigaretitossutamine köögis ajas ta lõplikult närvi. Talis lasi rusikad käiku: kangemast kraamist joobnud kick-poksija tõukas ja lõi Tarmot.

Poliitikuhärra Paavo ei kujuta ette, kuidas läinuks siis, kui Tarmo poleks pursanud: “Teen suitsu seal, kus tahan!” Kas end poolteist kuud tõrjutuna tundnud Talis oleks närvide rahustamiseks teise ohvri leidnud?

Teisipäeva õhtul pandi baaris püsti suur pidu, kus Taliski viina jõi. Kuigi ta alates “Baari” saate algusest on korrutanud, et juba mitu kuud pole tema kõrist alla läinud tilgakestki kangemat kraami. “Meile oli see juba šokk,” tähendab Annika. “Ta ütles pärast kodus, et võttis neli pitsi viina.”

“Siis ta korkis kohe õlled lahti, hakkas neid jooma,” lisab Paavo, kes usub, et joomise põhjuseks oli Talise tõrjutus ja sellest tulenevalt pingul närvid. “Mina oleksin ka selle pitsi võtnud,” arvab Paavo.

Annika, kes baarist põletada saanud käe pärast varem koju läks, oli Talisega seal kahekesi. “Mul oli tõesti hirm! Ta kõndis mööda tuba, rusikas sügeles — kuhu ainult lüüa?! Ütlesin talle vastu, kui ta sõnadega päris nõmedaks läks. Kardan, et kui kaameramehi poleks seal olnud, oleks võinud kehvasti minna,” räägib ta.

Kick-poksija löögid ei ole Paavo arvates naljaasi. “Ajad lõvi puuris närvi, aga tema on harjunud murdma — mine tea, võib-olla läheb nii hasarti, et peksab su koomasse,” märgib poliitik.

Annikale olevat baarikülastajad, kes Talist tundsid, juba varem öelnud, et temast on targem eemale hoida. “Et kui Talis joob, ta muutub nagu hästi agressiivseks. Ja ta pidi naistega rõvedalt käituma.”

“Kui kahekesi kodus istusime, siis ta rääkis väga imelikku juttu — et nüüd ma enam üldse tööle ei tule ja hakkan ainult poksimatšiks valmistuma. Ja rikun kõikidel tuju ära ja keeran elu tuksi,” edastab Annika Talise sõnu. “Et tema kommentaarid hakkavad nüüd tulema kõik väga nõmedad, mida te kõik kahetsete.”

Paavo kinnitusel oli Talis juba enne kolmapäevahommikust intsidenti pinges. Juba lihtsate naljade peale ärritumine andis märku suurest pingest, enda kulul Talis nalja ei talunud.

“Ta jooksis mööda tube nagu hull, juba enne seda koosolekut, tormas mööda korterit,” olid mehe närvid Annika silmis viimasel piiril.

Kolmapäeva varahommikusel koosolekul läks Talis Paavo sõnutsi seda enam leili, et kõik andsid talle miinused. “Sai oma miinused kätte, siis lubaski kõik pikalt saata.”

“Ta ütles, et maksab kätte mulle selle eest, et talle miinuse panin,” avaldab samal ööl ühena kahest uuest mängijast korterisse tulnud Ingrid.

“Lubas ära vägistada ja ma ei tea… Lagle-Maile ütles küll, et selle miinuse sa pead seksiga lunastama. Ta muutus nagu loomaks,” ei leia Annika baarikaaslase kohta muid sõnu.

“Ta oli täis, käis mööda tuba ringi,” kommenteerib Paavo. “Otsis järjest ohvreid. Et mis te suitsetate tema toas, et need on kõik tema ruumid. Kui Tarmo ütles, et suitsetan, kui tahan, ma elan samamoodi siin, läks ta leili.”

“Et tema on sportlane, teised rikuvad ta tervist,” lisab Annika.

“Aga lõpuks ta ei suutnud, siis ikka lõi ära,” ütleb Paavo. Enne tõukas Talis Tarmot kõvasti mitu korda.

Talise ja Tarmo kaklust nägid sarja tootjafirma Ruut töötajad otse kaameralindilt. Mispeale Ruudu tootmisjuht Alo Puustak helistas kohe Talisele ja püüdis teda maha rahustada. Minuti pärast jõudis korterisse ka režissöör Jaanus Nõgisto.

“Käskisin Talisel minna ennast koju välja magama,” ütleb Nõgisto, kelle sõnul oli Talise meeleseisund selline, et selle obaduse oleks ta andnud ükskõik kellele, kes parajasti tema teele ette oleks jäänud. Ja juhuslikult jäi ette Tarmo. Nõgisto palus Talisel tulla õhtupoolikul Ruudu kontorisse koosolekule, kus otsustati, et ta sarjas ei jätka.

Sarja produtsent Hille Hanso ütleb, et Talise käitumine oli lubamatu, sest saate reeglistikuski on kirjas, et igasugune vägivald teiste osalejate vastu toob kaasa saatest eemaldamise.

“Talisel oli salaja kaasa võetud telefoni eest saadud “kollane kaart” juba varem olemas ning ta teadis väga hästi riski suurust, mille oma käitumisega endale võttis. Mõistagi olime üllatunud, et nii strateegiliselt mõtlev inimene nagu Talis ootamatult enesekontrolli kaotas, ja tema käitumine ilmestab ehedalt, kuidas tugev isiksus teiste surve all murduda võib.”