Protestijad kõnelesid miilitsa korraldatud piinamistest ja nõudsid poliivangide vabastamist, teatab Tut.by. Kohal viibinud miilitsaülem Aleksandr Astreiko väitis, et piinamist ei toimu, mille peale rahvas vilistas ta välja. Samuti rahvaga suhelnud prokuratuuri ja riikliku uurimiskomitee esindajad lubasid kaebusi menetleda.


Kesklinnast marssisid protestijad eeluurimisvangla juurde, kus meeleavaldustel vahistatuid kinni hoiti. Protestijate tuumiku moodustanud vabatahtlikud blokeerisid vangla juurde viiva tee. Tut.by teatel liitusid nendega ka jalgpalliklubi Brest fännid ja 38. õhudessantbrigaadi veteranid, keda juhtis brigaadi endine komandör, erualampolkovnik Valeri Sahatšik. Ohvitseri sõnul võttis ta kaasa umbes 70 endist võitlejat, andes neile korralduse provokatsioone vältida. „Arvan, et vähehaaval saab [riigis] kõik korda,” märkis Sahatšik portaalile.

Alampolkovnik võttis üle ka prokuratuuriga vangla juures peetavad läbirääkimised ning õhtuks protestide eest kinni peetud vange ükshaaval vabastama. Esmaspäeva varahommikuks oli Brestis vabastatud 178 vangi, teatasid vabatahtlikud.