Viimasel nädalal on koroonaviisus taas võimust võtnud. Terviseamet teatas kolmapäeval 22 koroonapositiivsest, teistel päevadel on positiivseid tulemusi olnud kümne ligi.

Mitmed juhtumid pärinevad Tartust, kus on tekkinud kaks kollet. Ööklubi Vabanki koldega on seotud 33 inimest, baari Naiiv omaga 15. Tartus on üksikutest haigestunud töötajatest või külastajatest teatanud baar Möku, ööklubi Shooters ja restoran La Dolce Vita.

La Dolce Vita lasi testida kõiki töötajaid, kellest üks osutus koroonapositiivseks. Restoran sulges päevaks uksed ja saatis haigestunud töötajaga samas vahetuses olnud kolleegid kaheks nädalaks eneseisolatsiooni.

Ööklubi Shooters teatas nakatunud turvamehest, misjärel otsustas klubi ajutiselt uksed sulgeda. Baar Möku tuletas külastajatele meelde käte desinfitseerimise vajalikkust ja palus mõistvat suhtumist olukorras, kui turvamees kedagi liigse rahvamassi tõttu sisse ei lase.

*Baaris Möku haigestunud inimese puhul ei ole teada, kas ta läheb 4. augustil või 5. augustil nakatunud inimeste nimekirja. Samuti pole teada, kas La Dolce Vita haigestunud töötaja kajastub 5. augusti või 6. augusti statistikas.