Juhtumi kallal töötav prokurör Pierre Sennès ütles ajalehele Le Monde, et kahtlustatav - Rwanda pagulane, kes töötas katedraali altariteenijana - tunnistas, et oli tulekahju süütaja, vahendab uudistekanal BBC.

Tema advokaat ütles ajalehele, et mees kahetseb oma tegu sügavalt ning on valmis prokuratuuriga igakülgset koostööd tegema.

39-aastane Rwanda kodanik peeti teist korda viimase nädala jooksul kinni eile ning ta astus veel samal päeva õhtul kohtuniku ette, kes saatis ta ööl vastu pühapäeva eeluurimisvanglasse.

Altariteenija peeti korra kinni juba eelmisel nädalavahetusel, kuid vabastati pärast küsitlemist süüdistust esitamata.

Toona väitis mehe advokaat, et ei ole midagi, mis teda tulekahjuga seostaks. Ajakirjanduses sai sõna ka katerdraali töötaja Jean-Charles Nowak, kes ütles, et vabatahtlik on kohusetundlik mees, kes on näinud Rwandas ohtralt kannatusi. „Ma ei usu sekundikski, et ta oleks võinud katedraali põlema süüdata. See on koht, mida ta jumaldab,” ütles Nowak.

Süüdistatava nime ei ole tänaseni avaldatud.

Juba varem oli Sennès öelnud, et tulekahju arvatakse olevat süütamine, sest kohapeal oli kolm erinevat tulekollet.

Ajalooline katedraal lahvatas põlema 18. juuli varahommikul. Hävisid vitraažid ja orel. Umbes sajal tuletõrjujal õnnestus kirik täielikust hävingust siiski päästa. Prantsusmaa peaminister Jean Castex ülistas nende professionaalsust, vaprust ja enesekontrolli.