Goya Foods on üle miljardi dollari suuruse aastakäibega suurim latiino päritolu toidutööstuse ettevõte USAs. Firma president Robert Unanue võrdles eelmisel nädalal visiidil Valgesse Majja president Trumpi enda immigrandist vanaisaga, kes 1936. aastal ettevõttele aluse pani. Unanue lisas: "Meid on tõeliselt õnnistatud, et meie juhiks on president Trump." Unanue sõnavõtule järgnes pahameeletorm sotsiaalmeedias, aktivistid kutsusid üles firmat boikoteerima. Menukateks osutusid teemaviited #BoycottGoya, #GoyaFoods ja #Goyaway.

Unanue väljaütlemist kritiseerisid teiste seas demokraatidest latiinopoliitikud, näiteks endine valitsusminister Julian Castro ja kongressiliige Alexandria Ocasio-Cortez, kes on korduvalt sõna võtnud firma boikoteerimise poolt.

Vabariiklasest senaatorid Ted Cruz ning Marco Rubio, kellel mõlemal on Kuuba-juured, on väljendanud toetust firmale ja selle juhile. Cruzi hinnangul üritavad vasakpoolsed vaigistada sõnavabadust.

Ka Valge Maja asus Goya Foodsi toetama. President Trumpi tütar Ivanka, kes on ühtlasi presidendi vanemnõunik, avaldas Twitteri vahendusel toetust ettevõttele, kasutades firma reklaamlauset.

Valge Maja kõneisik Carolina Hurley selgitas, et Ivanka Trumpi isiklikku toetust ebaõiglaselt kritiseeritud firmale ei tohiks kritiseerida. Hurley lisas, et ettevõte on järjepidevalt võidelnud latiino kogukonna eest. Toetust väljendas ka president ise, postitades Instagrami pildi Ovaalkabinetist koos Goya Foodsi toodetega.

Valitsuse Eetika Ameti endise juhi Walter Shaubi hinnangul on Trumpide käitumine äärmiselt ebamoraalne ja loob kuvandi, et presidendi kiitmisele vastutasuks reklaamib Valge Maja su tooteid. USA justiitsministeeriumi juhiste kohaselt ei tohi riigiametniku positsiooni kasutada, et toetada toote või teenuse müüki ning jätta muljet, et valitsus kiidab kindla toote heaks. Juriidiliselt on tegu halli alaga, sest Ivanka Trump kasutas ubade reklaamimisel enda isiklikku Twitteri kontot.