Ööl vastu tänast märkasid Armeenia relvajõud liikumist piiri kirdeosas. Armeenia teates öeldakse, et Armeenia armee suutis vastase tagasi lüüa, vahendab RBK.

Hommikul tulistas Aserbaidžaani armee Armeenia teatel haubitsatest Aigepari ja Movsesi külasid Armeenias.

Eile õhtul teatas Armeenia kaitseministeerium Twitteris, et Aserbaidžaani tulistas umbes kuut Armeenia küla, lastes välja umbes 50 mürsku.

Ka Aserbaidžaani teatel on olukord piiril endiselt pingeline. Bakuu süüdistab Jerevani katsetes korraldada rünnakuid Aserbaidžaani sõjaväelaste positsioonidele.

Bakuu kinnitab, et Armeenia relvajõud tulistasid miinipildujatest ja suurekaliibrilistest relvadest Tovuzi rajooni Ağdami, Dondar Quşçu ja Vahidli asulaid. Kannatanuid tsiviilelanikkonna hulgas ei ole.

„Praegu käivad sellel suunal lahingud. Meie üksused kontrollivad operatiivolukorda,” teatas Aserbaidžaani kaitseministeerium.

Olukord Armeenia-Aserbaidžaani piiril pingestus 12. juulil. Bakuu teatas tulistamisest ja Jerevan väitis, et grupp Aserbaidžaani sõdureid püüdis üle piiri Armeeniasse tungida. Pärast hoiatust naasid aserid oma positsioonidele, aga hiljem avasid nad tule, kinnitas Armeenia pool. Järgmise kahe päeva järel lahingud jätkusid ja mõlemad pooled teatasid kaotustest. 14. juulil teatas Aserbaidžaani kaitseministri asetäitja Kerim Velijev kindralmajori ja koloneli hukkumisest. Armeenia on teatanud majori ja kapteni langemisest.