Dmitrijev on aja- ja koduloolane, kes on koostanud „Karjala 1930.-1940. aastate poliitiliste repressioonide ohvrite raamatu”. Tema juhtimisel avastati Krasnõi Boris ja Sandarmohhas represseeritute massihauad, vahendab RBK.

2018. aasta aprillis mõistis Petroskoi kohus Dmitrijevi süüdi relvade omamises ja määras talle 2,5-aastase vabadusekaotuse. Siiski mõisteti ta tollal õigeks kõlvatus tegevuses ja pornograafia tootmises.

Sama aasta juunis alustati Dmitrijevi vastu uut menetlust. Talle esitati kahtlustus seksuaalse iseloomuga vägivallategudes oma adopteeritud tütre vastu. Dmitrijev eitab oma süüd.

Süüdistusi peetakse üldiselt fabritseerituiks ja poliitiliselt motiveerituiks.

2018. aasta 28. juunil võttis Petroskoi linnakohus Dmitrijevi vahi alla. Vahi all hoidmise tähtaega on korduvalt pikendatud.

Ajakirjanikud ja kultuuritegelased saatsid kirja Karjala ülemkohtu eesistujale Anatoli Nakvassile, milles palusid Dmitrijevi eeluurimisvangistusest vabastada. Allakirjutanute hulgas on kirjanikud Ljudmila Ulitskaja, Viktor Šenderovitš ja Grigori Tšhartišvili (Boriss Akunin), telesaatejuht Vladimir Pozner, erakonna Jabloko esimees Grigori Javlinski, politoloog Jekaterina Šulman, näitleja Tšulpan Hamatova, muusik Boriss Grebenštšikov ja teised.