Roskosmos teatas, et Safronovile esitati süüdistus Vene Föderatsiooni kriminaalkoodeksi paragrahvi 275 (riigireetmine) järgi.

„Praegusel hetkel toimuvad uurimistoimingud,” teatas Roskosmos, lisades, et peadirektori nõuniku vahistamine ei puuduta tema praegust tööd riiklikus korporatsioonis.

Jõustruktuuride allikas ütles TASS-ile, et Safronovi vahistasid Venemaa Föderaalse Julgeolekuteenistuse (FSB) töötajad.

Safronovit süüdistatakse selles, et ta kogus ja edastas andmeid Venemaa sõjalis-tehnilise koostöö, riigikaitse ja julgeoleku kohta ühe NATO riigi eriteenistuste ülesandel, teatas FSB.

Portaal Otkrõtõje Media seostas riigireetmise menetluse alustamise Safronovi vastu 2019. aasta mais tema sulest ajalehes Kommersant ilmunud artikliga, mis eemaldati väljaande veebilehelt pärast seda, kui ajalehte püüti võtta administratiivvastutusele riigisaladuse avaldamise paragrahvi alusel.

Aasta tagasi ei võtnud kohus seda materjali arutada, selgub Moskva kohtute andmebaasist.

Artiklis oli juttu Vene hävituslennukite Su-35 tarnimisest Egiptusele ja üks autoritest oli Safronov. Samal kevadel ähvardas USA välisminister Mike Pompeo Egiptust Vene hävitajate ostmise eest sanktsioonidega.

Safronov on sündinud 1990. aastal Moskvas. 2010. aastal lõpetas ta Kõrgema Majanduskooli ajakirjanduse erialal. Aastatel 2010-2019 oli ta ajalehe Kommersant korrespondent ja erikorrespondent ning aastatel 2019-2020 ajalehe Vedomosti erikorrespondent. Safronov tegeles sõjalise ja sõjalis-tehnilise koostöö ning sõjatööstuskompleksi ja kosmosetööstuse problemaatika kajastamisega. Tänavu mais nimetati Safronov Roskosmose juhi nõunikuks informatsioonipoliitika alal.