“Elujõgi toob vahel põnevaid pöördeid ja avab uue lehe. Mul on mingi kummaline teema klaveritega põõsas. Aastaid tagasi avastasin väliskomisjoni töövisiidil Moskvas Kremli kongresside palees kulisside taha unustatud musta ESTONIA klaveri mille klahvidelt tolmu pühkisin ja hinge sisse puhusin. Täna avastasin Islandi väljaku endise Karl Vaino EKP kontori ehk Valge maja fuajeest tuttuue valge Estonia klaveri, mille head annetajad on kinkinud Helsingi Eesti saatkonnale. Aga ma ei tulnud siia majja klaverit piinama,” teatas Sooäär täna sotsiaalmeedias.

Sooäär osales avalikul konkursil ja alustas tänasest tööd välisministeeriumi uues äridiplomaatia büroos. Ametivande andis värske diplomaat Sooäär e-riigile kohaselt digitaalselt. “Üheks minu töövaldkonnaks saab olema muu ekspordi hulgas ka Eesti loomemajanduse ekspordile kaasa aitamine. Loomemajandus on maailmas järjest olulisemal kohal ekspordi-impordi bilansis. Eestis luuakse palju imelist muusikat, kujutavat kunsti, disaini jne aga selle viimisega maailmaturule võiksime palju aktiivsemalt tegeleda. Digimaailm pakub selleks ka järjest uusi võimalusi, mis tuleks konverteerida reaalseks tuluks nii Eesti riigile, kui loojatele," rääkis Sooäär.

Lisaks Eesti ekspordile kaasa aitamisele välisturgudel ning Eesti loomemajanduse ja digi-riigi kuvandi laiendamisele aitab Sooäär diplomaadina kujundada Eesti välismajanduspoliitikat ning korraldada ärivaldkonna kõrgetasemelisi visiite ja tippkohtumisi.

Täna osales Sooäär Eesti Autorite Ühingu aasta koosolekul, kus kandideeris ka revisjonikomisjoni, et loomevaldkonna teemadega paremini kursis olla. "Häälte kokkulugemine alles käib, aga koosolekut kuulates tudub, et EAÜ-d ootavad ees alates tänasest suuremad muudatused," kommenteeris Sooäär koosolekul olles. "Eks iga valdkond peab meie ümber kiiresti muutuvas maailmas kohanema, edasi liikuma ja mina näen loomevaldkonnas Eesti jaoks suurt potentsiaale. Mitte ainult Arvo Pärt, Jaan Kross, Trad Attack ja Metsatööll vaid kõik see kaunis, mida loomeinimesed Eestis südamega teevad," lisas Sooäär.

Loomingulisele inimesele kohaselt lubas Sooäär, et igavat riigiametnikku temast ei saa. “Võtan kaasa oma senised kogemused loomingus, ettevõtluses ja poliitikas ning rakendan need Eesti edu hüvanguks. Kindlasti tahan selleks kaasata globaalset Eesti kogukonda ja ehitada innovatsioonisildu maailma,” ütles Sooäär.

Sooäär märkis ka, et Pädaste mõisahotell ja mõisas asuv restoran pole talle kunagi raha teenimise allikaks olnud, vaid eelkõige missioon, et ühte lagunenud kultuuriväärtust hävingust päästa ja talle uus hingamine anda. "Olen seda 25 aastat muude asjade kõrvalt vedanud ja aeg on edasi liikuda. Minu kompanjon Martin Breuer juhib endiselt mõisa ja tahan seal nõukogu liikmena ka tulevikus visioonile kaasa aidata. Aga alates tänasest pühendun tööle välisministeeriumis," ütles Sooäär. "Olen selle poole juba aastaid kuidagi alateadlikult oma elujõel lasknud ennast voolul kanda ja täna esimest päeva uutele kolleegidele silma vaadates selgus, et väga paljud neist polegi uued."

Sooäär tunnistas, et tal oli väga hea tunne, sest teda ootavad ees töökad ja professionaalsed diplomaadid, kellest paljudega on ta ise riigikogu väliskomisjoni kuuludes juba aastaid koostööd teinud. "Esimese riigiametniku kogemuse sain ju tegelikult riigikantseleis Eesti Euroopa Liidu eesistumise juures pool aastat töötades ja paljud kolleegid sealt on edasi liikunud välisministeeriumisse," viitas Sooäär.

Sooäär lubas ka edaspidi jätkuvalt oma seisukohti avaldada ning muusikale mitte võõraks jääda. Sooääre kirjutatud laulud on mitmel korral jõudnud Eesti Laulu finaali, viimati aastal 2018, mil tema loo Sky esitasid Gerli Padar ja Eliis Pärna.