Reformierakondlased uurisid muuhulgas korduvalt, kas keegi erakonna juhtkonnast suhtles Keskerakonnale 50 000 eurot annetanud Jana-Helen Juhastega enne 27. maid, kui peaminister Jüri Ratase käsul toimus Juhastega videokonverents ja kus uuriti suure rahasumma päritolu kohta.

Aivar Sõerdi sellekohasele küsimusele vastates meenutas Ratas Reformierakonna rahastamisskandaali.

"Ma saan aru, et Reformierakond on siin juba tembeldanud Keskerakonna selles kaasuses süüdi, aga isegi see, et teil on pikk valitsemiskogemus ja te olete suurim fraktsioon siin riigikogus, ei anna teile seda õigust. Aga ma saan aru, et see tuleb ju kõikidest teie küsimustest läbi, kas siis ridade vahelt või otse, et Keskerakond on süüdi ja nüüd on rikutud seadust. Anname prokuratuurile aega asja menetleda! On olnud väga palju erinevaid kaasusi, mida on menetletud ja mis puudutab, härra Aivar Sõerd, ka teie tänast koduerakonda. Pikemas ajaloos tagasi vaadates, lühemas ajaloos tagasi vaadates, erinevad keskused siin Tallinnas, erinevad ämma kapid jne," meenutas Ratas.

"Ma saan öelda seda, et erakonna juhtkond oli 27. mail temaga ühenduses, seda ma olen siin kinnitanud, varasemalt ei ole olnud temaga kontakti. Mulle on nii kinnitanud nii aseesimehed kui peasekretär ja ma usaldan nende sõnu. Me oleme oma otsuse selle raha osas teinud, me oleme selle raha tagastanud," sõnas Ratas.

Tänases riigikogu infotunnis vastasid parlamendisaadikute küsimustele peaminister Jüri Ratas, siseminister Mart Helme ja välisminister Urmas Reinsalu.

Ratas vastas küsimustele erakondade rahastamise, vastutuse, linnaruumi planeerimise, korruptsiooniga võitlemise ja poliitilise kultuuri kohta.

Mart Helme vastas küsimusele erakondade rahastamise järelevalve kohta ning küsimusele korruptsiooni kohta.